12.3 C
Deurne
maandag 25 september 2023
Home- DeurneDeurnese BMX-rijder Jeffrey Bignell wint 3 Nations Cup in België

Deurnese BMX-rijder Jeffrey Bignell wint 3 Nations Cup in België

BMX-rijder Jeffrey Bignell uit Deurne is afgelopen weekend eerste geworden bij de 3 Nations Cup tussen Nederland, België en Duitsland. Bij de wedstrijd die werd gereden in het Belgische Ranst, moest Bignell nog wel even wennen aan het fietsen van volle rondes, omdat dit pas zijn eerste wedstrijd van het seizoen was.

Een tijd geleden kreeg Jeffrey te horen dat hij een verkalkte kransslagader heeft en hier medicijnen voor moet slikken. Hij legt uit dat deze zorgen voor spierpijn, spierkramp en spierafname, iets waar hij als sportman niet echt op zit te wachten.

Onaangename verassing
“Door deze onaangename verassing ging er dus ook een streep door het NK, EK en WK in Glasgow”, zegt Bignell. Na een aantal medicijnwisselingen is hij op een gegeven moment toch weer langzaam aan de gang gegaan met trainen.

Dat wierp in Belgie bij de 3 Nations Cup al zijn vruchten af. In de eerste manche moest hij in de laatste bocht nog zijn meerdere erkennen in de Belg Walther de Vischer, maar dat schudde Bignell wakker. Hierdoor was hij in moto 2 en 3 op zijn qui-vive en pakte daar wel de winst, zodat hij zich plaatste als eerste voor de finale.

Goed bochtenwerk
De baan voor eindstrijd was helemaal op het lijf geschreven van de Deurnenaar, waarbij er ook veel gesprongen moest worden. In de finale pakte Bignell vanaf startplaats 5 kopstart en was daarna helemaal in zijn element. Met flinke sprongen en goed bochtenwerk snelde hij naar de finish en verzekerde zich van de winst van zijn eerste BMX-wedstrijd in 2023.

De Nederlander Erik Vlaardingenbroek pakte het zilver en de Belg Walther de Vischer ging er met het brons vandoor.

Foto’s: Jeffrey Bignell

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen