1.8 C
Deurne
zondag 3 december 2023
Home- DeurneDeurne is ook in mei kunstzinnig

Deurne is ook in mei kunstzinnig

In het kader van het thema van Deurne Palet van De Peel in 2019, ‘Deurne Uit de Kunst!’ worden tal van evenementen, activiteiten en bijzondere tentoonstellingen georganiseerd. In mei valt er te genieten van bijzondere exposities, een speciale kunstfietsroute en open ateliers.


Combinatie-tentoonstelling jubileum Joep Coppens
Ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van de Vlierdense beeldend kunstenaar Joep Coppens zijn er vanaf 12 mei op drie locaties tentoonstellingen te bezoeken onder de titel “Driemaal Coppens in Beeld”.
1) Hal van het Gemeentehuis, Markt 1 Deurne. Zondag 12 mei t/m woensdag 10 juli 2019, maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur. De expositie bestaat uit grote houten beelden en kleinere bronzen (in vitrines) van Joep Coppens en 26 grote foto’s van Els Coppens.
2) De Wieger Museum-Podium, Oude Liesselseweg 29 Deurne. Zo 12 mei t/m zo 15 september, woensdag t/m zondag 12.00-17.00 uur. Met beelden van Joep Coppens, schilderijen van Els Coppens en foto’s van Joep’s vader, kunstfotograaf Martien Coppens.
3) Beeldentuin Joep Coppens
, Molenhuisweg 4 Vlierden. De beeldentuin is gelegen op het molenerf van windmolen Johanna Elisabeth in Vlierden. In het kader van het jubileumjaar ontvangen Joep en Els Coppens belangstellenden graag in de expositieruimte Molenrijn van maandag 13 mei t/m zondag 2 juni van 11.00-17.00 uur. Na deze periode is bezoek op afspraak mogelijk. De beeldentuin is openbaar en dus het hele jaar vrij toegankelijk. Op 12 mei wordt de expositie Driemaal Coppens in beeld officieel geopend in de hal van het Gemeentehuis, om de opening bij te wonen moet men zich tevoren aanmelden via joepenelscoppens@gmail.com

Fietsroute Deurne Uit de Kunst!
Driemaal Coppens in beeld

Vanaf 12 mei is de gratis fietsroute Deurne Uit de Kunst! verkrijgbaar. De route voert langs de expositielocaties Driemaal Coppens in beeld en langs diverse openbare kunstwerken en bezienswaardigheden. In de routeflyer vind je het fietsroutekaartje en informatie over de zaken die je onderweg tegenkomt. Diverse kunstwerken hebben een QR-code, waarmee je d.m.v. je mobiele telefoon meer achtergrondinfo kunt opvragen. De route is vanaf 12 mei gratis af te halen bij VVV Deurne en de expositielocaties, je kunt hem ook downloaden op vvvdeurne.nl

Open Ateliers Jan Althuizen en Ellen Voets, 25 en 26 mei
De Open Atelier Dagen sluiten aan bij Deurne Uit de Kunst! 2019 met elk laatste weekend van de maand open ateliers bij steeds andere kunstenaars. Op zaterdag 25 en zondag 26 mei zijn de ateliers van kunstenaars Jan Althuizen en Ellen Voets geopend van 11.00 tot 17.00 voor publiek. Althuizen woont en werkt in Griendtsveen, aan de Deurneseweg 13. Het pittoreske dorp en natuurgebied De Peel zijn belangrijke inspiratiebronnen voor zijn schilderijen. Tijdens het open atelier is de werkplek van de schilder te bezichtigen, hij geeft korte demonstraties. Ook is er tijd voor een praatje over zijn werk dat in de toonkamer en bij goed weer in de tuin en op de binnenplaats tentoongesteld staat. Ellen Voets schildert niet met penselen maar met paletmessen, tijdens de Open Atelier Dagen demonstreert ze dat ook. Ze exposeert haar schilderijen en vertelt over het werkproces. Het meest bekend zijn haar doeken van Afrikaans wild. Belangstellenden zijn welkom in haar atelier aan de Herenberg 1 in Deurne (Walsberg). Voor wie wil is er de mogelijkheid aan te melden voor een dagworkshop, om zelf eens de techniek van schilderen met paletmessen en olieverf te ervaren.

Exposities en podiumkunst
Op het podium in De Wieger brengen de dames van Duo Dubbel op vrijdag 10 mei het liedjesprogramma ‘Van Sonneveld tot Stevie Wonder’. Ter gelegenheid van het Rembrandtjaar geeft kunsthistoricus Ger Jabobs op 10 mei een lezing in de Bibliotheek Deurne. In het kader van hun 10-jarig jubileum brengen De Klotvaarders op 25 mei deel twee van hun jubileumconcert in het Cultuurcentrum. De opbrengst is voor de Stichting Alzheimer. In het Heemhuis in Deurne gaat op 26 mei de expo Handarbeid van start, over de kunstenaar en zijn gereedschap. Diverse Deurnese kunstenaars hebben hiervoor materiaal beschikbaar gesteld waarmee ze hun kunstwerken realiseren. Zo zijn er benodigdheden te zien van een filmactrice, beeldhouwer, hiphopdanser, kunstschilder, musicalster en edelsmid. Alle kunstdisciplines zijn vertegenwoordigd. De expositie loopt tot en met 8 september.

Avondwandelvierdaagse Deurne is dit jaar ook Uit de Kunst!
De avondwandelvierdaagse haakt aan bij het themajaar ‘Deurne Uit de Kunst!’ en roept alle deelnemers op om je als individu of groep kunstzinnig uit te dossen tijdens het vierdaagse wandelevenement op woensdag 12 t/m zaterdag 15 juni 2019. Daarbij kun je denken aan eigen ontworpen T-shirts, hoofddeksels of attributen die worden gedragen of meegenomen onderweg. De invulling is geheel vrij! Voor de meest creatieve groep of persoon is er een leuke prijs te winnen.

Kijk voor meer informatie op de website

(Foto berken van Jan Althuizen)

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen