9.4 C
Deurne
vrijdag 3 februari 2023
Home- DeurneDeurne krijgt 1,6 miljoen voor versnelde bouw 309 nieuwe woningen

Deurne krijgt 1,6 miljoen voor versnelde bouw 309 nieuwe woningen

Voor de bouw van 309 woningen in het nieuwbouwproject ‘De Groene Heerlijkheid’, krijgt de gemeente Deurne van het rijk 1,6 miljoen euro om de bouw te versnellen. In totaal geeft het rijk 250 miljoen in de derde ronde van de Woningbouwimpuls die 44.277 nieuwe woningen moet opleveren. Hiervoor konden gemeenten in september een aanvraag indienen.

Deurne krijgt de forse subsidie voor de ruim 300 koop- en huurwoningen en een aantal appartementen, die moeten komen staan op het bedrijventerrein tegen het spoor waar nu nog Praxis en Welkoop gevestigd zijn. Deze winkels zouden dan verhuizen naar het industrieterrein Binderendreef Zuid.

Boerenbond-locatie
Wethouder Marinus Biemans van Deurne ziet het als een waardevolle toevoeging voor Deurne: “Volgens mij een goede richting voor een gebied dat, laten we eerlijk zijn, nóg geen pareltje voor onze gemeente is. Met woningbouw op de ‘Boerenbond-locatie’ komt een lang gekoesterde wens tot uitvoering. De gebiedsvisie van AM vormt een startpunt om samen met betrokken partijen te streven naar een breed gedragen plan voor dit stukje Deurne.”

Groen hart
Het is de bedoeling om de woningen en appartementen duurzaam en gasloos te ontwikkelen. Daarnaast moet ‘De Groene Heerlijkheid’ een natuurrijke wijk worden met een groen hart en verschillende groene verbindingsstroken. Gebiedsontwikkelaar AM wil niet alleen de woningen in de nieuwe wijk groen en duurzaam maken maar ook de buurt waar de woningen zich in bevinden.

De nieuwe wijk maakt deel uit van de 1800 woningen die de gemeente Deurne de komende periode wil realiseren. Lees hieronder waar deze woningen komen te staan in de gemeente.

Er moeten 1800 nieuwe woningen in Deurne komen maar niet iedereen is daar blij mee

Foto: AM/Voergroep Zuid

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen