website gelanceerd. In de..." />
8.5 C
Deurne
zondag 29 mei 2022
Home- DeurneGemeente presenteert vernieuwde website met eigen column van burgemeester Buter

Gemeente presenteert vernieuwde website met eigen column van burgemeester Buter

De gemeente Deurne heeft deze week haar vernieuwde website gelanceerd. In de nieuwe opzet is ook ruimte gemaakt voor een tweewekelijkse column geschreven door Greet Buter over actuele onderwerpen die zij als burgemeester beleeft.

Op de nieuwe website van de gemeente staat de online dienstverlening aan inwoners, ondernemers en organisaties nog meer centraal. “De website is makkelijker in gebruik en de vindbaarheid van informatie is verbeterd. Ook voldoet de website aan alle eisen voor veiligheid en toegankelijkheid en is op alle mobiele apparaten goed te bekijken”, laat de burgemeester weten.

In de afgelopen maanden is er een enquête gehouden onder de inwoners van Deurne over wat er verbeterd zou kunnen worden aan de site van de gemeente. Met deze input is de gemeente aan de slag gegaan om de website nog meer aan te laten sluiten op de wensen van de gebruikers.

Hieronder lees je de eerste column van burgemeester Buter.

Verhalenverteller(s)
Het is bijna kerstmis, spreekwoordelijk hebben we het dan over de ‘donkere dagen’. Natuurlijk verwijst dat naar de korte dagen, de lange nachten en het druilerige weer dat bij deze tijd van het jaar hoort, al kan ik me voorstellen dat u, net als ik, daar soms ook een andere beleving bij heeft. Toch verheug ik me wel op de relatief rustige tijd die er ook vaak is rond de feestdagen. Even tijd voor wat goede gesprekken, voor een goed boek. Zo ontdek ik graag de verhalen van anderen – om daar zelf, figuurlijk natuurlijk, rijker van te worden.
Verhalen vertellen
Verhalen zijn van alle tijden. In de middeleeuwen hadden we de straatdichters en de sprooksprekers, die reisden langs dorpen en steden. Tegenwoordig hebben we de online en andere media. Feit is dat we dagelijks allemaal verhalen delen. Op het werk, in het café, op het sportveld of ‘gewoon’ aan de keukentafel.
Ik houd van verhalen vertellen. Ik heb er zelfs mijn beroep van mogen maken. Vanuit verschillende rollen en in diverse functies heb ik er veel gemaakt en gedeeld. Maar wat ik nog belangrijker vind: luisteren naar al die verhalen. Ik ben benieuwd naar wat er speelt in Deurne. Waar mensen blij van worden, maar ook waar hun zorgen zitten. Wat hen raakt, wat hen beweegt. Een portie gezonde nieuwsgierigheid als je het mij vraagt.
Ik vraag me met u  ook wel af: hoe doe je dat in tijden van corona, verhalen vertellen? En verhalen ophalen? Zeker, we hebben allerlei moderne manieren om met elkaar in verbinding te komen. Zoom, Teams, sociale media, Whatsapp of een ‘ouderwetse’ brief of telefoongesprek. Maar het voelt toch net even anders. Het is zoveel moeilijker om elkaar digitaal aan te kunnen voelen, terwijl dat juist zo belangrijk is om elkaar te begrijpen.
Elke twee weken een column
De verhalen van de gemeente gaan over verschillende onderwerpen. Van de regelingen die er zijn, tot gemeenteraadsvergaderingen, een paspoort aanvragen. Ze gaan soms over heel praktische dingen, zoals het opruimen van de kerstboom die nu nog staat te pronken in de kamer. Achter de schermen hebben we al die verhalen en informatie vernieuwd en op een nieuwe website gezet. We hopen u daarmee beter te kunnen helpen met de vragen die u heeft. Ik vind hem zelf heel mooi geworden.
Vanaf vandaag schrijf ik elke twee weken een column.  Over actuele onderwerpen of momenten die ik als burgemeester beleef. Verhalen die ik graag met u wil delen.
Daarbij denk ik af en toe aan die spreker uit de middeleeuwen die dagelijks langs dorpen en steden ging om zijn verhalen aan de man/vrouw te brengen. In welke tijd je ook leeft: verhalen brengen mensen bij elkaar. Ik hoop dat u ook uw verhalen met mij wilt blijven delen.
Greet Buter
- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen