17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneIn het pikkedonker dineren onder de sterrenhemel in de Peel tijdens Nacht...

In het pikkedonker dineren onder de sterrenhemel in de Peel tijdens Nacht van de nacht

Samen aan één lange gedekte tafel in de buitenlucht zaten de bezoekers van het Toon Kortooms Park in Deurne zaterdagavond rond 19.00 uur klaar voor een bijzondere ervaring. Ze konden genieten van een 3-gangen diner onder de sterrenhemel in de Peel, maar wel zonder elektriciteit.

Het licht kwam van kaarsen en fakkels en buiten een vuurkorf was er geen verwarming. Gelukkig viel de temperatuur zaterdagavond mee en waren de gasten gekleed op hun etentje in de buitenlucht. Ook de goulashsoep en de beef brisket die op de barbecue werd klaargemaakt, zorgden er voor dat de bezoekers ook inwendig werden verwarmd en verwend. Na het hoofdgerecht was er een wandeling waarbij er werd stilgestaan bij de duisternis van de Peel en werd er een Peelverhaal verteld. Bij terugkomst werd het dessert geserveerd.

Het Pikkedonker Peeldiner werd geserveerd in verband met de Nacht van de Nacht die zaterdagavond plaatsvond. Dit is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties om aandacht te vragen voor energieverspilling.

Foto: Toon Kortooms Park

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen