12.1 C
Deurne
maandag 5 juni 2023
Home- DeurneDeurne luistert en kijkt massaal naar de DMG Carnaval Top 111

Deurne luistert en kijkt massaal naar de DMG Carnaval Top 111

De carnavals-hitlijst die uit nood geboren is, blijkt een doorslaand succes. DMG Radio zond zondag 14 februari van 10.00 tot 19.00 uur de Carnaval Top 111 uit en er werd massaal geluisterd naar de radio en gekeken naar de webcam tijdens de speciale negen uur durende uitzending. Van de Hap & Trap tot de Prinsen-drive-in van de Peelpluimen in Helenaveen, overal stond de radio aan op DMG.

Het idee was om toch in elk geval iets te doen met carnaval ondanks alle beperkingen door corona en om een feestelijke lijst te brengen waarmee mensen thuis toch een beetje carnaval konden vieren. Dat bleek in de smaak te vallen bij luisteraars maar ook bij de verschillende carnavalsverenigingen in de gemeente en zelfs de artiesten die in de lijst stonden. “We hebben complimenten vanuit allerlei hoeken ontvangen in de carnavalswereld, van de Zeilberg tot Liessel en van de St. Jozefparochie tot Brouwhuis en zelfs Meijel. Ja ook daar luisterden ze blijkbaar ook mee”, vertelt DMG-presentator Eric Senders. Hij opende samen met Ramon van Hoek de carnavalslijst die samen werd gesteld door de luisteraars van DMG. Senders gaat verder: “Je merkte wel dat mensen er zin in hadden en echt om 10.00 uur klaar zaten voor de Carnaval Top 111. Ook met de frikandellensoep van SOEPlesse die we weggaven, stond elke keer de telefoon meteen roodgloeiend.”

Optocht
Dan zou je zeggen dat er volgend jaar weer een dergelijke lijst moet komen maar dat is nog niet zo logisch als het lijkt vertelt DMG-coördinator Ivo Boudewijns: “We zijn natuurlijk ontzettend blij dat de uitzending zo goed is aangeslagen en de reacties zijn echt overweldigend positief. Je moet het wel in de juiste context zien; het biedt nu aan de fervente carnavalsvierders een alternatief voor het bezoeken van de optocht op zondagmiddag of de gang naar het café. Maar als het een normale carnaval was geweest, waren veel van de luisteraars die we dit jaar hadden niet in de gelegenheid geweest om naar DMG Radio te luisteren omdat ze buitenshuis carnaval aan het vieren waren.”

Carnavalskraker
Aan de andere kant is het voor DMG wel zo’n groot succes dat het niet bij één keer kan blijven: “Het aantal luisteraars en positieve reacties was echt in die orde van grootte dat er een vervolg moet komen maar als we het volgend jaar weer doen, is carnavalszondag dus niet echt handig omdat de carnavalsvierders dan juist niet thuis zijn. We zitten dan eerder te denken aan de zondag voorafgaand aan de carnaval en hopelijk kunnen we dan in het echte carnavalsweekend weer de DMG-Carnavalskraker uitreiken zoals we eerdere jaren ook altijd hebben gedaan. Er waren zelfs al carnavalsverenigingen die vroegen of we het niet nog een keer kunnen doen maar dan in augustus met een zomercarnavalslijst. Daar gaan we komende tijd bij DMG nog eens goed over nadenken”, legt Boudewijns van DMG uit.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen