14.9 C
Deurne
donderdag 13 juni 2024
Home- DeurneOssenbeemd stelt nieuwe voorzitter Jacques Moors voor tijdens seizoen opening

Ossenbeemd stelt nieuwe voorzitter Jacques Moors voor tijdens seizoen opening

In het Natuur- en Milieucentrum ‘De Ossenbeemd vinden komende zondag een tweetal evenementen tegelijkertijd plaats; de jaarlijkse open dag valt deze keer samen met de open dag van de bijenhal.

Je bent tussen 13.00 uur en 17.00 uur van harte welkom op het terrein aan het Haageind te Deurne

Informatie en activiteiten
Tijdens deze middag is volop informatie te verkrijgen over de Ossenbeemd én over de mogelijkheden om vrijwilliger te worden. In het bezoekerscentrum wordt een film vertoond en informatie gegeven over de Peelrandbreuk. En het duo ‘Harry en Bart’ luisteren het geheel op in een ‘folky sfeer’.

Nieuwe elementen
Vrijwilligers zijn de afgelopen maanden samen met een aantal bedrijven volop aan de slag geweest om de Ossenbeemd met een aantal nieuwe elementen uit te breiden. De meest opvallende zijn:

  • een interactieve grondwaterpeilmeter
    Op heel veel plaatsen wordt in de gemeente Deurne het grondwater continu gepeild. Meestal alleen zichtbaar door een wat onopvallende kunststof of metalen behuizing, die bovengronds zichtbaar is. In het kader van de informatievoorziening rond de Peelrandbreuk  is een zeer bijzondere en opvallende grondwaterpeilmeter op de Ossenbeemd geplaatst. Kinderen (en andere bezoekers) kunnen hier zelf een ‘plens water’ aan toevoegen zodat ze kunnen zien, dat dit maar heel korte tijd van invloed is op de stand van het grondwater (tekst gaat verder onder foto)
  • Een Blotevoetenpad
    Achter op het terrein van de Ossenbeemd is een blotevoetenpad aangelegd en kunnen bezoekers ervaren wat het is om op blote voeten over hout, verschillende steensoorten, mossen, beton etc. te lopen.
  • Wensput
    Naar een voorbeeld van een oude put is tijdens de NL Doet van dit jaar een wensput gerealiseerd.

Daarnaast hebben vrijwilligers op verschillende plaatsen de bestrating vernieuwd, is de toegang naar de kinderboerderij beter toegankelijk gemaakt voor mensen die wat moeilijker ter been zijn, is de groentetuin een aantal meters verplaatst, zodat deze wat minder in de schaduw van naburige bomen ligt en zijn er vele andere grotere en kleinere karweien gerealiseerd.

Ingebruikname Grondwaterpeilmeter en blote voeten pad door Burgemeester en wethouders
Om 14.00 uur zal burgemeester Buter samen met de wethouders Biemans en Verhees de grondwaterpeilmeter officieel in gebruik nemen (natuurlijk samen met aanwezige kinderen). Daarna wandelen zij naar de Vlindertuin, waar de uitslag van de vlinderloterij bekend wordt gemaakt om daarna het ‘Blotevoetenpad’ in gebruik te nemen.

Bestuurswisseling
In de loop van de middag zal voorzitter Dick van der Star na bijna 15 jaar het stokje doorgeven aan de nieuwe voorzitter van de Ossenbeemd, Jacques Moors.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen