11.5 C
donderdag 28 maart 2024
Home- DeurneDeurne pakt broodnodige drie punten in Geldrop

Deurne pakt broodnodige drie punten in Geldrop

SV Deurne behaalde een verdiende 1-2 overwinning in en tegen Geldrop. Na een van beide kanten voorzichtige 1e helft keek Deurne tegen een onverdiende 1-0 achterstand aan, maar Dennis Groen was de man van de match met twee doelpunten na de rust.

Beide ploegen begonnen de wedstrijd nadrukkelijk vanuit een goede organisatie, waarbij Deurne de bovenliggende partij was en in de eerste 23 minuten drie goede aanvallen net niet een goed slot kon geven. Bij de eerste serieuze tegenstoot van Geldrop in de 24e minuut was het direct raak. Nick Kuylaars kapte à la Robben vanaf de rechterkant drie verdedigers uit en ronde af met een droge schuiver in de rechter onderhoek, waarbij Joost Bukkems op het verkeerde been stond.

Deurne kwam gretig uit de kleedkamer en nadat Geldrop een afstandsschot over knalde kwamen er kansen voor Stefan (goede redding keeper en schot over) en Anton, die een cadeautje kreeg van een verdediger, maar alleen voor de keeper de bal er niet in kreeg. De druk werd groter en dat leidde in de 54e minuut tot een door Dennis Groen versierde vrije trap, die hij zelf onberispelijk door de muur in de rechter onderhoek schoot, de terechte 1-1.

Nadat Geldrop in de 62e minuut de derde wissel moest inbrengen was het Deurne dat in de 67e minuut een beauty van een aanval opzette. Keeper Joost Bukkems speelde met een snelle spelhervatting Mark Kuijpers aan, die Ruhendry de diepte in stuurde. Zijn voorzet was dit keer op maat, Stefan trok 2 verdedigers met zich mee en Dennis kon zijn 2e goal van deze middag laten aanteken met een prima schot in de rechter bovenhoek.

In de blessuretijd wist Maarten nog een keer gevaar te stichting en was Stefan in de slotseconde erg dicht bij de 1-3, maar de kramp schoot in zijn kuit, waardoor hij de bal niet goed meer raakte en deze net langs de verkeerde kant van de paal hobbelde.

Opstelling Deurne: Joost Bukkems, Stan Versleeuwen, Wim Verbeek, Mark Louwers, Mark Kuijpers, Daan Geven, Anton Loverbos, Dennis Groen, Maarten Vos, Stefan van der Werf en Ruhendry Martina. Er werd niet gewisseld.