13.2 C
Deurne
vrijdag 22 september 2023
Home- VlierdenWandelend door de geschiedenis van 1300 jaar Vlierden met reizend theaterspektakel

Wandelend door de geschiedenis van 1300 jaar Vlierden met reizend theaterspektakel

Al weken lang zie je in en om Vlierden de banners staan met de aankondiging van de viering van het 1300-jarig bestaan van het dorp. Met de tekst ‘Wa kleiner maar veul leuker’ wordt een knipoog gegeven naar Deurne en haar 1300-jarig jubileum, maar zo klein wordt de viering toch ook weer niet.

Want op 8, 9 en 10 juli viert Vlierden drie dagen lang haar 1300-jarig bestaan met een heel bijzondere theaterproductie. Een stuk dat de bezoekers meeneemt op een wandeling langs drie locaties die belangrijk zijn voor de geschiedenis van het dorp. Op elke plek vindt een gedeelte van het theaterstuk plaats dat je mee terugneemt in de tijd naar het leven in het vroegere Vlierden, met een doorkijk naar de huidige tijd.

Vlierdense acteurs
De scènes zijn geschreven en geregisseerd door Peter Verberne en Frank van Rooij, en worden gespeeld door Vlierdense acteurs. “Onder leiding van de Heilige Willibrordus kan je genieten van spel en muziek in het kader van de geschiedenis van Vlierden 1300. Drie prachtige toneelstukken, doorspekt met humor en natuurlijk ook een flinke portie drama”, verzekert de organisatie.

Maisplak
Het toneelstuk begint bij MFA ’t Huis in Vlierden voor de scène op de maisplak: “het jaar 721, toen ’t allemoal begon”. Daarna gaat de processie naar de kerk voor het tweede deel van het theaterstuk: “De zonde van het geld”. Na de kerk verplaatst zich het toneel naar de kroeg in MFA ’t Huis voor de scène: “Mientje 11 hi gekalfd – laatste raadsvergadering van de gemeente Vlierden”.

Familie-editie
De voorstellingen van theaterspektakel Vlierden 1300 zijn te zien op vrijdag 8 juli en zaterdag 9 juli vanaf 19.00 uur en op zondag 10 juli is er een speciale familie-editie die start om 13.30 uur. Na afloop is er vanaf 17.15 uur een after-party met een optreden van Daddy’s Playground bij Café Zaal Hotel Thijssen.

Voor mensen die minder goed ter been is er op zondag de mogelijkheid om kosteloos vervoerd te worden van en naar de locaties van de verschillende scènes. Bij alle voorstellingen is MFA ’t Huis aan de Pastoriestraat 20B in Vlierden het startpunt.

Ticketverkoop en informatie via www.vlierden1300.nl

Foto: Facebook Vlierden 1300

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen