8.8 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneDeurne stopt MS voor Bianca

Deurne stopt MS voor Bianca

Bianca (45) vecht tegen de ernstige ziekte MS. Effectieve medicijnen en behandelingen voor haar type MS zijn er niet in Nederland. Daarom staat er een vlucht naar Moskou gepland op 29 januari voor haar laatste redmiddel: een stamceltherapie. 

Deze behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar en dus zijn alle kosten voor eigen rekening. De Vlierdense moeder van drie zonen Stijn (14), Vince (11) en Rick (8) kan deze behandeling zelf niet bekostigen. Daarom is stichting Wij stoppen MS voor- een actie begonnen voor Bianca. Middels de actie ‘Wij stoppen MS voor Bianca’ wil zij geld inzamelen om de HSCT-behandeling en de kosten van het voor-en na traject te kunnen vergoeden. Het doel van de actie is 80.000 euro. Op dit moment, terwijl de actie slechts twee weken loopt, is er al 30.000 euro opgehaald.

Nachtmerrie
Vier jaar geleden begonnen de eerste klachten. Bianca kreeg last van onrustige en vermoeide benen. Vooral tijdens het sporten deden haar benen niet wat ze wilde. Ze dacht, dat gaat wel over maar al snel kreeg ze er meer en meer last van, ook bij dagelijkse bezigheden zoals het huishouden en boodschappen doen. Vanaf dat moment is het bergafwaarts gegaan. Tientallen onderzoeken en tweeënhalf jaar later, was er nog steeds geen diagnose. Na een aantal MRI-scans mede op aandringen van Bianca, was daar in 2017 nog een laatste scan van de ruggenmerg. Vier uur later werd haar nachtmerrie werkelijkheid: ze kreeg de diagnose MS, een ziekte die de hersenen en het ruggenmerg aantast waardoor onherstelbare schade ontstaat. Het leven van Bianca en haar man Michiel stond even stil.

Actie
Mensen in de directe omgeving van Bianca waren flink geschrokken. Al gauw staken zij de koppen bij elkaar en werd er actie ondernomen. Sinds 10 november zet de Stichting ‘Wij stoppen MS voor’- zich, onder leiding van een nieuw bestuur, volledig in voor Bianca. Inmiddels zijn er door vele betrokkenen al allerlei initiatieven opgezet. Van het doneren van een consumptiebon, het opscheppen van maaltijden, het verkopen van potten vol lekkers tot het organiseren van een kerstmarkt en een funkien-avond. Naast deze acties, komen er nog veel meer acties en veilingen aan. De acties vindt u onder deze link.

Samen stoppen we MS voor Bianca
De teller staat op het moment van schrijven op ruim 30.000 euro. Dit is nog niet genoeg om de behandeling te kunnen betalen. Wilt u doneren of zelf in actie komen? Dat kan en is hard nodig. Doneren kan via deze link. Voor het opzetten van een actie kunt u contact opnemen met de stichting door te mailen naar info@wijstoppenmsvoor.nl. Direct doneren kan ook op IBAN-rekeningnummer NL35 INGB 0007386328.

Meer informatie vindt u onder deze link.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen