16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneDeurne viert Koningsdag met lokale artiesten op de Markt

Deurne viert Koningsdag met lokale artiesten op de Markt

Bij de viering van Koningsdag op de Markt in Deurne treden dit jaar meerdere lokale artiesten op. Tijdens Koningsnacht speelt feestband Fiesta Orkesta en op Koningsdag staan op het podium: de bands Boven Water en The KivVen, zangeres Lara Geven en de dansers van B-Trained. Daarnaast kunnen bezoekers van de Koningsdagmarkt deze keer hun krachten testen bij Trek de Truck.

Ook is er op zaterdag 27 april de traditionele slingermarkt en staan er verspreid door het centrum kraampjes opgesteld waar mensen spullen kunnen kopen en verkopen. Net als in voorgaande jaren vindt het Foodtruck Event plaats, waar de bezoekers kunnen proeven van verschillende lekkernijen.

Jazz
Het optreden van Lara Geven neemt het publiek mee in de wereld van de jazzmuziek. De jonge zangeres brengt liedjes van artiesten als Frank Sinatra, Etta James en Ella Fitzgerald, maar ook van recentere artiesten als Michael Bublé en Norah Jones. Al vanaf haar elfde heeft Lara Geven zanglessen gevolgd. “Gedurende de afgelopen jaren heeft niet alleen mijn stem zich doorontwikkeld, maar ook mijn muzieksmaak. Ik luister graag naar klassieke muziek, blues en alternative rock, maar zingen doe ik het liefst: nummers uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Ik vind dat vooral jazz heel goed bij mijn stem past”, vertelt Lara.

De Deurnese band Boven Water brengt zelfgeschreven nummers met een verhaal. De liedjes gaan over heimwee en verlangen, onverwachte emoties, kansen die keren en hebben hier en daar een maatschappelijke ‘touch’. De teksten zijn volgens de bandleden heel herkenbaar en zitten vol beeldspraak en dubbelzinnigheden. ‘Krachtige Nederpop met een uniek karakter’, zoals de heren van Boven Water het zelf omschrijven.

De dansers van B-Trained gaan onder leiding van coach Enya Kwerreveld het publiek op zaterdagmiddag tijdens Koningsdag vermaken met een spectaculaire show en rond 15.00 uur vindt er een verrassingsoptreden plaats. De dag wordt afgesloten door The KivVen. Een vijfkoppige coverband bestaande uit familie en vrienden. “Met vijf verschillende muzieksmaken staan wij garant voor een show vol variatie, die voor ieder wat wils biedt. Van Queen, Toto en Bon Jovi tot aan ABBA, Ed Sheeran en Pink, met hier en daar een medley”, zeggen de leden van The KivVen.

Trek de Truck
Nieuw op Koningsdag is dit keer Trek de Truck. Hiervoor kunnen teams zich opgeven, die zo snel mogelijk een vrachtwagen over een afstand van 25 meter gaan trekken. Wie de snelste tijd neerzet, wint.

Bij de wedstrijd wordt de rallytruck van Greenteam Panhuijzen ingezet als voertuig dat door de teams verplaatst moet worden. Op dit moment rijdt de vrachtwagen mee in de Morocco Desert Challenge, maar op Koningsdag staat hij in het centrum van Deurne voor Trek de Truck.

De deelnemers mogen bij de wedstrijd geen grip-verbeterende materialen gebruiken. “De teams moeten het hebben van spierkracht en goede samenwerking”, zegt de organisatie. Aanmelden van een team kan nog tot en met woensdag 17 april door een mail te sturen naar info@deurnekleurtoranje.nl. Meer informatie over alle activiteiten tijdens Koningsdag in Deurne vind je op deurnekleurtoranje.nl.

Foto’: Deurne kleurt Oranje/Greenteam Panhuijzen/archief DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen