18.7 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- Deurne Nog even nagenieten van ‘mooiste file van Peelland’

[VIDEO] Nog even nagenieten van ‘mooiste file van Peelland’

Dit jaar kon de Peelland Truckrun na een jaar van afwezigheid weer doorgaan. Het evenement werd vorig jaar op het laatste moment vanwege een verzekeringskwestie afgeblazen, maar dit jaar kon de 33ste editie afgelopen zondag wel gewoon plaatsvinden dankzij de onderhandelingen van de Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten (OSC).

Bestuurslid Maico Meyer van KansPlus Asten Someren Deurne die de Peelland Truckrun samen met GeJeJong De Wik in Deurne organiseert, noemt de rit zelf ‘de mooiste file van Peelland’. Nog even nagenieten kan met onderstaande video die werd opgenomen met een drone door DMG-fotograaf Martien Van Dam en de trucks ook vanuit de lucht laat zien.

Tekst gaat verder onder de video.


Bij de Peelland Truckrun rijden jaarlijks bijna 200 mensen met een beperking mee als passagier in een vrachtwagen. De trucks legden zondag de ruim 50 kilometer lange tocht af door Deurne, Asten, Someren, Liessel en Bakel, met als start en eindpunt Spuiterij Munsters in Deurne. Daar maakte DMG-fotograaf Harold van der Burgt een fotoreportage van de terugkomst van de vrachtwagens, die je hieronder kunt bekijken.

Tekst gaat verder onder de foto-slider.

Bijrijders
Vorig jaar werd de rit afgelast omdat bleek dat verzekeringen geen schade vergoeden van bijrijders die niet op een stoel met gordel meerijden. Die extra passagiers zijn voor een aantal van de deelnemers met een beperking nodig in de cabine tijdens de truckrun. “Dat kan noodzakelijk zijn om verschillende redenen, zoals de mobiliteit of de geestelijke toestand van de deelnemer”, legt Maico Meyer van KansPlus Asten Someren Deurne uit.

Dit jaar kon de Peelland Truckrun wel gewoon doorgaan: “Er is nu een maatwerkverzekering afgesloten zodat ook deelnemers aan de truckrun kunnen meedoen waar een begeleider bij aanwezig moet zijn. We zijn heel blij dat het OSC gelukt is om dit voor elkaar te krijgen”, aldus Meyer.

Lees ook: [VIDEO] Moeder Ilse en zonen rijden mee als chauffeurs in Peelland Truckrun; ‘Prachtig om mensen zo blij te maken’

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen