12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneDeurne weer middelpunt van paardensportwereld met vier Nederlandse Kampioenschappen voor springruiters

Deurne weer middelpunt van paardensportwereld met vier Nederlandse Kampioenschappen voor springruiters

Alle ogen van de paardensportwereld zijn van 24 tot en met 28 april weer gericht op Deurne tijdens het Concours Hippique. Bij Green Valley Estate verzamelt zich dan de crème de la crème van Nederlandse springruiters en amazones voor vier Nederlandse Kampioenschappen.

Vijf dagen lang is het evenement voor paardensportliefhebbers op het terrein aan de Bruggenseweg gratis toegankelijk en is er ook ruimte voor toeschouwers op overdekte tribunes.

Op woensdag starten de wedstrijden met de eerste onderdelen van het Kampioenschap voor Children en Junioren en het GVE Kampioenschap Pony’s. Donderdag staat in het teken van het Nationaal 1.40 meter en de eerste onderdelen van het Kampioenschap voor Young Riders, daarnaast wordt het NK Senioren gereden. Zaterdagmiddag vindt de Grote Prijs van Deurne plaats en zondagmiddag wordt het hoogtepunt van het evenement bereikt met de finale van het NK Springen voor Senioren. Deze wedstrijd wordt ook integraal live uitgezonden bij NOS Studio Sport.

Bij het Concours Hippique Deurne bevinden zich onder de deelnemers grote namen uit de Nederlandse springwereld. Verwacht worden onder andere regionale talenten als Maikel van der Vleuten, Harrie Smolders, Leopold van Asten en Piet Raaijmakers JR, maar ook grote namen als Willem Greve, Sanne Thijssen, Jur Vrieling, Marc Houtzager, Leon Thijssen en Lowie Joppen.

“Het evenement trekt niet alleen liefhebbers van de sport, maar ook diegenen die de Brabantse gezelligheid en de sfeer van het strodorp en de feestavonden weten te waarderen”, zegt de organisatie. “Het evenement wordt niet voor niets beschouwd als ‘hét paardensportfestijn van Nederland’, met een Brabants tintje.” Meer informatie vind je op chdeurne.nl.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen