11.6 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- DeurneDeurnenaar (44) aangehouden bij inval in drugslabs in Eersel en Hooge Mierde

Deurnenaar (44) aangehouden bij inval in drugslabs in Eersel en Hooge Mierde

De politie eenheid Oost-Brabant heeft vrijdagochtend bij een inval in twee drugslabs in de Kempen een 44-jarige Deurnenaar aangehouden. De twee locaties waren ingericht voor de productie van synthetische drugs. Naast de verdachte uit Deurne werden ook een 36-jarige man uit Eersel aangehouden, een Veldhovenaar van 47 jaar en een 18-jarige inwoner van Aarle-Rixtel.

“Zowel in een bedrijfspand aan de Sigarenmaker in Eersel, als in een garage bij een huis aan De Stad in Hooge Mierde troffen we een drugslab aan. Er stonden onder ander ketels en jerrycans met chemicaliën”, meldt de recherche. De invallen in beide panden werden gedaan nadat uit een ander onderzoek bleek dat daar mogelijk synthetische drugs werden geproduceerd. De vier personen werden aangehouden in het pand in Eersel. Zij zitten vast en hun mogelijke betrokkenheid bij het drugslab wordt onderzocht. In Hooge Mierde was niemand aanwezig.

Zeer grote gevaren
Een adviseur gevaarlijke stoffen heeft op de locaties eerst metingen gedaan om te onderzoeken of er sprake was van een gevaarlijke situatie. Daarna werden de twee drugslabs onderzocht en ontmanteld door de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), dit zijn de landelijk specialisten van de politie op het gebied van drugslabs. “Een productielocatie van drugs brengt zeer grote gevaren met zich mee. Zo kunnen chemicaliën bijvoorbeeld ontbranden of ontploffen en kunnen giftige stoffen ontsnappen. De gevolgen van een dergelijke ontploffing of brand zijn vaak niet te overzien”, waarschuwt de politie.

Als je het vermoeden hebt van een productielocatie in je omgeving, kun je dit melden bij de politie via 112. Anoniem melden kan via 0800-7000.

Foto: politie eenheid Oost-Brabant

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen