-1.8 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurneDeurnenaar aangehouden met 250 kilo grondstof voor drugsproductie in auto

Deurnenaar aangehouden met 250 kilo grondstof voor drugsproductie in auto

De politie heeft dinsdagavond in Helmond een 43-jarige man uit Deurne aangehouden omdat deze ongeveer 250 kilo aan grondstoffen voor de productie van synthetische drugs in het voertuig had liggen.

Tijdens een surveillance zagen agenten dat een voertuig richting de parkeerplaats aan de weg tussen Helmond en Bakel werd geduwd. Toen zij poolshoogte namen bij het voertuig troffen zij daar een de man uit Deurne aan. Na controle van het voertuig bleek de laadruimte gevuld te zijn met dozen met een onbekende stof.

Synthetische drugs
Daarop de politie om de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) in te schakelen om te achterhalen om welke stof het hier ging. De LFO kon al vrij snel melden dat het hier om een grondstof voor de productie van synthetische drugs ging. Daarop is de man uit Deurne aangehouden voor het in bezit hebben en het vervoeren van stoffen uit lijst van de Opiumwet.

De grondstoffen zijn door het LFO afgevoerd en zijn vernietigd. De politie gaat de zaak verder onderzoeken, de verdachte zit nog vast.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen