12.4 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneZorgverzekeraar VGZ bereikt akkoord met Elkerliek ziekenhuis

Zorgverzekeraar VGZ bereikt akkoord met Elkerliek ziekenhuis

Het Elkerliek ziekenhuis heeft maandag een akkoord bereikt met verzekeraar VGZ. Hierdoor kunnen inwoners van de gemeente Deurne die een zorgverzekering hebben bij VGZ nu ook weer terecht bij de vestigingen van het ziekenhuis in Helmond en Deurne. De verzekeraar meldt dat behandelingen uit de periode dat er nog geen contract lag gewoon vergoed worden.

Het Elkerliek ziekenhuis geeft aan dat er geen overeenkomst komt voor de budgetpolis Zekur van VGZ. Dit geldt ook voor de budgetpolissen van andere verzekeraars. Deze polissen zijn goedkoper dan de natura- en restitutie-polissen, maar geven geen vrije keuze voor geplande zorg in elk ziekenhuis. De budgetpolissen vergoeden alleen de volledige kosten als de geplande zorg in een gecontracteerd ziekenhuis plaatsvindt.

Dure keuze
Omdat het Elkerliek ziekenhuis geen contracten heeft afgesloten voor deze goedkope polissen van de verschillende verzekeraars, kan het zijn dat je met zo’n budgetpolis bij behandeling in het Elkerliek naast je eigen risico een eigen bijdrage moet betalen. “Als u zo’n polis kiest en u krijgt zorg in het Elkerliek, dan loopt u het risico dat u een deel van de kosten zelf moet betalen. Vaak blijkt een goedkope budgetverzekeraar achteraf dan juist een dure keuze”, geeft het ziekenhuis aan. De acute zorg wordt wel altijd en in elk ziekenhuis vergoed.

Eindhoven of Venlo
Een woordvoerder van verzekeraar VGZ geeft aan over de zorg van hun cliënten: “Hebben wij op dit moment nog geen contract met een bepaald ziekenhuis, dan kunnen zij gewoon bij dit ziekenhuis terecht. Wij vergoeden de behandelingen.” Toch zijn er een aantal verzekerden in Deurne die aangeven in de tussenliggende periode te zijn verwezen naar ziekenhuizen in Eindhoven en Venlo.

Wel afspraken
Dat overeenkomsten tussen ziekenhuizen en zorgverzekeringsaanbieders dit jaar later tot stand kwamen, had volgens VGZ te maken met dat gesprekken in algemene zin later op gang kwamen en langer liepen. “Inmiddels hebben wij met een groot aantal ziekenhuizen, ongeveer twee derde, al wel afspraken gemaakt voor dit jaar. Er zijn echter ook ziekenhuizen waarmee we nog in gesprek zijn. We verwachten binnen afzienbare tijd nog een groot aantal overeenkomsten te sluiten en er uiteindelijk met ieder ziekenhuis uit te komen”, meldt VGZ. Ondertussen heeft de verzekeraar ook een akkoord bereikt met het Anna ziekenhuis in Geldrop.

Een overzicht van alle door het Elkerliek ziekenhuis gecontracteerde zorgverzekeraars en polissen vind je op elkerliek.nl/overzicht-zorgverzekeraars.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen