21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneExtra toezicht op carnavalswagens in Deurne moet overlast en gevaarlijke situaties voorkomen

Extra toezicht op carnavalswagens in Deurne moet overlast en gevaarlijke situaties voorkomen

De carnavalsverenigingen, gemeente en politie houden deze carnaval extra toezicht op de carnavalswagens om overlast en gevaarlijke situaties in de gemeente Deurne zoveel mogelijk te beperken. Er wordt daarom extra gecontroleerd op wagens die buiten de optochten door de straten rijden.

“We hebben tijdens de laatste twee edities gemerkt dat deze maatregelen goed werken. Vrijwel alle deelnemers van de optochten hielden zich goed aan de voorschriften”, zegt burgemeester Greet Buter.

Regels
Vanuit veiligheidsoogpunt mogen er bijvoorbeeld buiten een optocht of evenement geen mensen op carnavalswagens, platte wagens en aanhangers vervoerd worden. Deelnemers die zich niet aan de regels houden, kunnen door de carnavalsvereniging uit de optocht worden gezet.

Handhaven
De gemeente en politie kunnen handhavend optreden zoals twee jaar geleden ook al het geval was. “Carnaval in Deurne is toen op een prettige manier verlopen. Wij vertrouwen erop dat dat ook dit jaar het geval zal zijn. Laten we er voor iedereen een gezellig feest van maken”, zegt burgemeester Buter.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen