17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneDeurnes restaurant zamelt 6.755,55 euro in voor slachtoffers aardbeving Turkije

Deurnes restaurant zamelt 6.755,55 euro in voor slachtoffers aardbeving Turkije

De inzamelingsactie voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije die restaurant Op Hete Kolen in Deurne vorige maand startte, heeft 6.755,55 euro opgeleverd. De eetgelegenheid in de Stationsstraat nam het initiatief voor de actie omdat hun werknemer Engin Polat familie en vrienden heeft in het getroffen gebied in de stad Adıyaman.

“We zijn super trots dat we zo’n mooi bedrag hebben kunnen inzamelen voor Engin. Jullie hebben allemaal massaal Turkse burgers gegeten in ons restaurant en gekocht bij ‘t Streeckhuys, waarvoor ongelofelijk bedankt”, laten de medewerkers van het restaurant weten.

‘Turkse burgers voor Turkse burgers’
Om geld in te zamelen werd een originele actie bedacht met de naam ‘Turkse burgers voor Turkse burgers’, waarvoor een speciale Turks gekruide rundsburger werd ontwikkeld. Bij restaurant Op Hete Kolen konden de klanten de kebabburger bestellen die werd geserveerd in een menu met boerenfriet, tzatziki, cheddar, ui en komkommer.

Peelreus
Bij ’t Streeckhuys werd de kebabburger te koop aangeboden en ook online was deze te bestellen zodat je hem zelf thuis kon klaarmaken. Ook het biermerk De Peelreus deed mee aan de actie en vergoedde iedere Peelreus die in het restaurant bij de Turkse kebabburger gedronken werd.

Super blij
“Zoals jullie kunnen zien is Engin super blij met het bedrag en gaat hij het geld goed en zorgvuldig besteden” melden zijn collega’s. Via de social media van restaurant Op Hete Kolen en ’t Streeckhuys is komende tijd te zien waar het geld precies aan wordt besteed.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen