13.8 C
Deurne
dinsdag 21 maart 2023
Home- DeurneDeurnese Aniek Nouwen hoopt op meer wedstrijdminuten maar voelt zich thuis bij...

Deurnese Aniek Nouwen hoopt op meer wedstrijdminuten maar voelt zich thuis bij Chelsea

De Deurnese Aniek Nouwen voelt zich al aardig thuis bij haar nieuwe club Chelsea in Engeland. In augustus vorig jaar had ze haar eerste trainingssessie op het Engelse gras en ondertussen is ze al helemaal opgenomen in het team van Chelsea FC Women.

Wel hoopt ze dit jaar op wat meer speelminuten maar als centrale verdedigster zit ze nogal vaak op de bank, vertelt ze tegenover het ED: “Natuurlijk wil ik zo veel mogelijk spelen, dus daar baal ik wel van. Ik heb ook een beetje pech gehad door op het verkeerde moment een kleine blessure op te lopen. Je kunt ook niet meteen bij een grote club binnenkomen en direct alle minuten opeisen.”

Vanaf de bank
Aniek Nouwen wist vorig jaar samen met haar team beslag weten te leggen op de FA Cup. Door een winst met 0-3 op Arsenal wist de vrouwenploeg de vierde hoofdprijs binnen een jaar binnen te halen. Via Twitter lieten de dames van Chelsea weten: “We’ve done it! We’ve painted Wembley blue!” Nouwen heeft ook die wedstrijd voor het grootste gedeelte vanaf de bank moeten meemaken, pas in de eindfase van de wedstrijd mocht ze nog invallen tijdens de finale van de FA Cup.

De 22-jarige Nouwen tekende vorig jaar bij Chelsea, de landskampioen van Engeland en finalist in de Champions League. Ze heeft daar een contract voor drie jaar. Eerder speelde ze vijf jaar voor PSV. Ze debuteerde in 2019 voor Oranje en heeft inmiddels tientallen interlands op haar naam staan.

Foto: Chelsea FC Women

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen