12.4 C
Deurne
maandag 15 juli 2024
Home- DeurneGemeentehuis Deurne bijna onherkenbaar tijdens werkzaamheden

Gemeentehuis Deurne bijna onherkenbaar tijdens werkzaamheden

Het gemeentehuis van Deurne ondergaat op dit moment een flinke metamorfose. Het wordt een toekomstbestendig huis voor de samenleving: een vernieuwd, duurzaam gebouw met een nieuwe gebruiksvorm. Alleen zou je dat nog niet zeggen als je ziet hoe het er na de sloopwerkzaamheden bij staat.

Buro Bas uit Waalre maakte het ontwerp voor het nieuwe gemeentehuis en nam samen met Ruud van den Bekerom, de projectleider van de Gemeente Deurne alvast een kijkje bij de werkzaamheden waar Bots Bouwgroep mee bezig is.

Bossche School
Voor de interieurontwerpers was het nog een hele klus om op een aantrekkelijke en effectieve manier de nieuwe functionaliteit te combineren met het behouden van het originele ontwerp van Gerard Wijnen en Tom Senders: “In 2019 startten wij dit project waarin de kern van de opgave gedurende het proces steeds duidelijker werd: hoe maken we een open Huis voor de Samenleving binnen de kaders van dit mooie Bossche School gebouw, zonder het gebouw geweld aan te doen?”

Grote precisie
Tijdens de verbouwing lijkt het soms alsof er een olifant door een porseleinkast is gewalst maar dat is zeker niet zo, leggen de ontwerpers uit: “De foto’s doen anders vermoeden, maar wij hebben als ontwerpers met grote precisie én met behulp van Bossche School expert professor dr. Caroline Voet de ingrepen goed afgewogen en doorgevoerd in ons ontwerp. Een boeiend proces waarin we zagen dat het robuuste gebouw veel mogelijkheden gaf voor aanpassingen die het toekomstig gebruik voor de gemeente gaan verbeteren.”

In het nieuwe huis van de samenleving komen inwoners, verenigingen, organisaties en de gemeente straks samen om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken. Het gebouw wordt niet alleen een gemeentehuis maar ook een thuis voor andere maatschappelijke organisaties die samen het gebouw gebruiken. Ook de bibliotheek Helmond-Peel is straks een integraal onderdeel van het gebouw.

Foto’s: Buro Bas

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen