9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneDeurnese Bad Ties hangen stropdassen aan de wilgen; band geeft afscheidsconcert in...

Deurnese Bad Ties hangen stropdassen aan de wilgen; band geeft afscheidsconcert in Zeilberg

Het tienjarig jubileum gaan de leden van The Bad Ties niet halen, toch vinden ze het genoeg geweest. De zeskoppige band uit Deurne houdt er na negen jaar mee op en geeft zaterdagavond nog één laatste concert in Café De Kroeg in Deurne-Zeilberg.

De stropdassen worden met gemengde gevoelens door de bandleden aan de wilgen gehangen. “Aan de ene kant vinden we het echt jammer om op te geven wat we hebben opgebouwd in al die jaren, maar aan de andere kant kun je op een gegeven moment gewoon niet anders. De levens van de bandleden zijn in de negen jaar natuurlijk flink veranderd. Er komen andere dingen op je pad, zoals een gezin, werk of een andere hobby en die vergen ook tijd”, legt toetsenist en percussionist Stijn van den Berkmortel van de band uit.

Veel energie en tijd
In de hoogtijdagen speelden The Bad Ties zo’n vijftien tot twintig optredens per jaar. “Dat was een geweldige tijd, maar ook een periode waarin we dus veel energie en tijd in de band moesten steken. Niet alleen bij de concerten, maar ook natuurlijk tijdens de repetities”, zegt Van den Berkmortel. “Sinds de coronatijd zijn het aantal keren dat we optraden langzaam steeds minder geworden. Ik denk dat we onbewust toen eigenlijk al aan het afbouwen zijn geweest doordat andere dingen prioriteit kregen in onze levens.”

“Net als vroeger twintig keer per jaar het podium op is gewoon niet meer te combineren met de rest van onze huidige levens.”

De band stond negen jaar lang garant voor de combinatie van foute stropdassen en knallende classics. “Ons repertoire is altijd vrij breed geweest, van guilty pleasures als de Vengaboys tot rock met de scheurende gitaren van Kiss en AC/DC. Dat is denk ik ook de kracht van The Bad Ties, we spelen nummers waarbij er altijd voor iedereen wat bij zit dat hij of zij leuk vindt”, aldus toetsenist Stijn.

Of de bandleden de optredens niet gaan missen, durft Van den Berkmortel nog niet in te schatten: “Een aantal van ons speelt ook nog in andere bands, dus zij blijven in elk geval nog wel bezig in de muziekwereld. Voor mezelf zie ik ook nog wel gebeuren dat ik eens een keer ergens inval of meewerk aan een project, maar net als vroeger twintig keer per jaar het podium op is gewoon niet meer te combineren met de rest van onze huidige levens. Als we zo’n optreden hadden en het was een eindje rijden, dan waren we toch snel van 16.00 uur ’s middags tot 04.00 uur in de nacht bezig en onderweg.”

Mooie tijden
Hoewel de band zaterdagavond voor het laatst optreedt en definitief stopt, zullen de herinneringen altijd blijven volgens Stijn: “We hebben echt zoveel meegemaakt. Van het regelmatig misbruiken van trapliften tussen sets door tot de lokale frituursnacks die uitvoerig getest en beoordeeld werden door Niels. Ik kan me ook herinneren dat we een keer ergens in het oosten van het land moesten spelen en dat het zover rijden was, dat we maar hadden besloten om daar gewoon op zaterdagavond na het optreden tentjes op te zetten om daar te overnachten. En dat er op zondagochtend dan ontbijt was geregeld…mooie tijden.”

De band met Jacky van Vonderen, Ellen Verberne, Greg van den Berkmortel, Niels Manders, Luuk van de Weijer en Stijn van den Berkmortel treedt zaterdagavond 23 maart nog één keer op in Café De Kroeg aan de Blasiusstraat 7 in Deurne-Zeilberg. Het afscheidsconcert van The Bad Ties begint rond 21.00 uur. De zaal is open vanaf 20.00 uur.

Foto: The Bad Ties

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen