9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneDeurne krijgt nieuwe glascontainers; ‘Huidige zijn van slechte kwaliteit’, zegt gemeente

Deurne krijgt nieuwe glascontainers; ‘Huidige zijn van slechte kwaliteit’, zegt gemeente

De glascontainers in de gemeente Deurne zorgen al enige tijd op verschillende plaatsen voor problemen omdat ze van slechte kwaliteit zijn. De gemeente gaat deze daarom komende tijd vervangen. Aan de Schelde in de Koolhof is daar afgelopen week al mee gestart.

Op die plek zorgden de defecte ondergrondse glascontainers voor veel overlast omdat flessen, potjes en ander vuilnis werd gedumpt op en rond de tijdelijke bovengrondse containers.

Niet repareren
De problemen met de containers lopen al sinds begin december vorig jaar. “In 2024 vervangen we daarom alle huidige bovengrondse glascontainers door ondergrondse glascontainers”, zegt de gemeente.

De voorgaande containers bleken zelfs van een dermate slechte kwaliteit dat herstellen van de oude exemplaren geen optie was. “De ondergrondse containers aan de Schelde hebben gebreken en gaan we vanwege het kosten-batenperspectief niet meer repareren. Ter vervanging van de oude glascontainers komen er twee nieuwe ondergrondse glascontainers bij de Jumbo aan de Schelde. Vanaf deze week kun je gebruik maken van de containers op deze locatie”, aldus de gemeente.

Naast de overlast met afval rond de tijdelijke containers leveren de problemen met de slechte containers ook vertraging op bij de inzameling en is er hierdoor een minder goed resultaat bij de recycling. De gemeente hoopt dat het probleem snel verleden tijd is met het vervangen van alle containers.

Textielcontainers
De nieuwe exemplaren zorgen er wel voor dat inwoners van de Koolhof hun oude kleding, tafellakens en schoenen voortaan ergens anders kwijt moeten zien te raken. “Met het plaatsen van de nieuwe glascontainers is er geen ruimte meer voor de textielcontainer. Samen met Textiel Inzameling Deurne wordt gekeken naar de capaciteit van de overige textielcontainers. Wanneer nodig vindt hier een aanpassing in plaats”, legt de gemeente uit.

Ook de luiercontainers en kledingcontainer aan de Oude Liesselseweg gaan weg omdat deze locatie volgens de gemeente ongeschikt is gebleken voor bovengrondse containers. Daarom worden deze op donderdag 4 april verwijderd.

Lees ook:

Foto’s: gemeente Deurne/Martien van Dam

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen