9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneDeurnese beveiliger die in gevangenis seks had met gedetineerde vrijgesproken; ‘Geen sprake...

Deurnese beveiliger die in gevangenis seks had met gedetineerde vrijgesproken; ‘Geen sprake van ontucht’

De 43-jarige beveiliger uit Deurne die voor de rechtbank Limburg stond vanwege seks met een gedetineerde in vrouwengevangenis Ter Peel in Evertsoord, is dinsdag vrijgesproken. Tegen de man was een celstraf van drie maanden voorwaardelijk en een taakstraf van 200 uur geëist, maar de rechter oordeelde dat er geen sprake van ontucht is geweest.

Het Openbaar Ministerie (OM) vond dat de verdachte bij de seksuele handelingen zijn machtspositie heeft misbruikt. De rechtbank concludeerde echter dat de afhankelijkheidsrelatie van de gedetineerde ten opzichte van de bewaker ‘op geen enkel moment een factor is geweest bij het overwegen en uiteindelijk ook aangaan van de seksuele handelingen’. Eerder gaf de gevangene al aan dat de beveiliger haar nergens toe heeft gedwongen: “Hij gaf wel steeds een zetje en zei ook dat hij teleurgesteld zou zijn als ik het niet zou doen.”

In de periode van oktober 2022 tot juli 2023 zou er meerdere malen seks hebben plaatsgevonden tussen de verdachte en de gedetineerde. Dit gebeurde meestal in de cel van de gevangene. Hoewel de rechter vindt dat dit soort gedrag niet bij een beveiligingsmedewerker van een Penitentiarie Inrichting (PI) hoort, verwerpelijk is, en schade heeft toegebracht aan de justitiële inrichting, is het niet altijd strafbaar. In het vonnis benoemde de rechter een uitzonderingsgeval, waarin ook in deze zaak sprake van is.

De rechtbank achtte de ten laste gelegde ontucht niet wettig en overtuigend bewezen, zodat de verdachte is vrijgesproken. Het OM heeft twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan.

Lees ook: Werkstraf geëist tegen Deurnese beveiliger die seks had met gedetineerde in vrouwengevangenis

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen