12.3 C
Deurne
maandag 25 september 2023
Home- DeurneSpelletje spelen tijdens wachten op trein of bus; het kan voortaan bij...

Spelletje spelen tijdens wachten op trein of bus; het kan voortaan bij het station in Deurne

Een trein of bus die vertraging heeft, is op het station in Deurne sinds maandag een stukje minder vervelend geworden. Terwijl je wacht, kun je voortaan een potje schaken, dammen of Mens-erger-je-nieten aan de gloednieuwe spelletjestafel.

“Dit was een wens die er langer lag, dus mooi dat we ook dit weer in samenwerking met de gemeente hebben kunnen toevoegen om de stationsomgeving nog aantrekkelijker te maken”, zegt Michel Lintermans van Coöperatie Stationspark.

Sociale functie
Maandag werd het betonnen buitenmeubilair op zijn plaats gezet bij het station in Deurne. Op de nieuwe tafel die zo’n 1.000 kilo weegt, staan een schaakbord, dambord en een spelbord voor Mens erger je niet afgebeeld. “De stukken en stenen om mee te spelen, moeten de mensen wel zelf meenemen”, legt Lintermans uit. “Het leek ons een leuk idee en het is voor mensen die toch moeten wachten een mooie gelegenheid om even een spelletje te spelen. Dus mijn advies is: neem voortaan altijd een setje met speelstukken mee als je op reis gaat of bij het station komt. Bovendien kom je op deze manier weer meer in contact met je medereizigers of buurtbewoners, dus het heeft ook een sociale functie.”

Het stationsgebied in Deurne heeft in de laatste jaren onder leiding van Lintermans een transformatie ondergaan en is voortaan een voorbeeld voor andere nog kille en ongezellige stations in Nederland. Het heeft er volgens Michel Lintermans voor gezorgd dat de stationsomgeving in Deurne een stuk gezelliger en prettiger is geworden.

Meest aantrekkelijke station
Dat dit ook door reizigers zo wordt ervaren, bleek uit de Stationsbelevingsmonitor van vorig jaar, waarbij station Deurne tot meest aantrekkelijke station van Brabant werd verkozen. Ook in het buitenland is het Deurnese initiatief niet onopgemerkt gebleven. In 2019 won het station van Deurne een prijs in een Britse verkiezing van mooiste stations.

Foto’s: Coöperatie Stationspark

 

Lees ook:

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen