13.7 C
Deurne
maandag 25 september 2023
Home- DeurneFrancien van de Ven schreef twee boeken over dementie; Helmondse schrijfster te...

Francien van de Ven schreef twee boeken over dementie; Helmondse schrijfster te gast in bibliotheek Deurne

De Helmondse Francien van de Ven werkt al lange tijd met mensen die dementerend zijn en verzorgde ook jarenlang mede haar schoonvader. Ze schreef twee boeken over de ziekte en vertelt daar dinsdagavond over in de bibliotheek in het Huis voor de Samenleving in Deurne.

De schrijfster noemt zichzelf een Alzheimerenthousiasteling en heeft haar ervaringen verzameld in de boeken ‘Dementie in beeld’ en ‘Hoe dan?’. Tijdens de bijeenkomst vertelt Van de Ven over wat de aandoening inhoudt en over wat voor vormen er zijn.

Hoe ermee omgaan
“De ziekte kunnen we niet veranderen, wel de manier hoe we ernaar kijken en hoe we ermee omgaan”, legt de schrijfster uit. Ze gaat daarom ook in op wat voor invloed de aandoening heeft op de persoon zelf en op de mensen rondom die persoon. Verder vertelt Francien van de Ven over het proces van diagnostiek en geeft ze verschillende tips. Er is ook ruimte om vragen te stellen en om het gesprek aan te gaan met elkaar.

De lezing ‘Wat je altijd al hebt willen weten over dementie’ vindt plaats op dinsdag 19 september van 19.00 tot 21.00 uur in de bibliotheek in het Huis voor de Samenleving aan de Mark 1 in Deurne. De entree is gratis. Op woensdag 20 september geeft Francien van de Ven de lezing nog een keer van 19.00 tot 21.00 uur, maar dan in de bibliotheek in Helmond.

De bijeenkomst maakt deel uit van meerdere activiteiten rondom Wereld Alzheimer Dag door Dementievriendelijk Deurne en Dementievriendelijk Helmond.

Foto: Bibliotheek Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen