23.9 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurneDeurnese BMX-rijder Jeffrey Bignell wint ‘3 Nations Cup’ in Belgische Zolder

Deurnese BMX-rijder Jeffrey Bignell wint ‘3 Nations Cup’ in Belgische Zolder

De Deurnese BMX-rijder Jeffrey Bignell heeft afgelopen weekend de ‘3 Nations Cup’ in het Belgische Zolder gewonnen. Met grote sprongen en een goede techniek kwam hij met ruime afstand voor zijn tegenstanders over de finish. De Belg Walter de Visscher pakte de tweede plaats en Joachim Lienert uit Duitsland eindigde op plaats drie.

Alle drie de manches wist Bignell met overmacht op zijn naam te schrijven. Hierdoor mocht hij in de finale als eerste een startplaats kiezen. Bignell koos in de strijd tussen België, Duitsland en Nederland voor zijn favoriete ‘lane 1’ ofwel startplaats 1.

Kortste lijn
Dit is in theorie de beste plaats om te starten, zegt Jeffrey: “Omdat deze de kortste lijn naar de eerste bocht geeft.” Met een flitsstart in de finale pakte Bignell direct de kop en gaf deze ook niet meer af op het parcours in België.

Wereldkampioen
De 51-jarige Jeffrey Bignell is al jaren actief in de BMX-wereld en werd ook ooit wereldkampioen BMX voor 16-jarigen. Daarnaast werd hij twintig keer Nederlands kampioen skiën op het onderdeel ‘freestyle moguls’. Tegenwoordig is hij naast het BMX-rijden ook actief bij het zogeheten pumptrack, waarbij je op een BMX-fiets met pompende bewegingen en zonder te trappen je voortbeweegt over een baan vol kombochten en bulten.

Pumptrack
Eind vorige maand deed Bignell samen met Joris van den Eijnden uit Deurne mee aan het Redbull UCI World Championships Pumptracker Qualifier in Eindhoven. Hoewel ze hun mannetje stonden tegenover het internationaal deelnemersveld met rijders uit België, Duitsland, Frankrijk, Letland en Polen, wisten ze geen plaatsen te bemachtigen waarmee ze door konden naar het Wereldkampioenschap Pumptrack in Chili.

‘Veel snelheid’
Jeffrey werd bij deze wedstrijd vijftiende maar eerder in Sittard werd hij Nederlands kampioen pumptrack. “Dat was supergaaf om aan mee te doen. Je moet het zien als een geasfalteerde minicrossbaan met heel veel bulten en korte bochten en je trapt eigenlijk heel weinig, dat doe je alleen bij de start om op gang te komen. Daarna zorg je dat je door je armen en benen te buigen en te strekken pompbewegingen maakt die ervoor zorgen dat je uiteindelijk dus heel veel snelheid kunt maken”, legt Jeffrey uit.

Baan in Deurne
Hij hoopt dat er snel ook zo’n pumptrackbaan in Deurne komt. “We zijn al met de gemeente Deurne daarover in gesprek en we zijn al best een eind. Het ziet er naar uit dat als die baan ergens gaat komen, dat het bij oude skatebaantje is bij het Elkerliek ziekenhuis. Die is eigenlijk afgeschreven en moet vernieuwd worden. En dan zou het een combinatie worden van een nieuwe skatebaan met een pumptrack”, vertelt Bignell.

Bignell zegt er over te denken om dit weekend in het Duitse Essen ook weer aan een pumptrack-wedstrijd deel te nemen.

Foto: Jeffrey Bignell

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen