20.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneToneelverenigingen uit America en Griendtsveen brengen samen doldwaze klucht ‘De Inspecteur’

Toneelverenigingen uit America en Griendtsveen brengen samen doldwaze klucht ‘De Inspecteur’

Negen keer staan ze met de klucht ‘De Inspecteur’ op de planken en de kaarten voor de twee eerste voorstellingen zijn al zo goed als weg. Vrijdag 16 september vindt de uitverkochte première plaats en zullen toneelverenigingen De Vrije Spelers uit America en Grikon uit Griendtsveen het publiek meenemen naar een fictief Limburgs dorpje waar eigen wetten en regels gelden.

Het toneelstuk onder regie van Marnix Mulder wordt opgevoerd in het Peelmuseum, midden tussen America en Griendtsveen. Een voorstelling vol groteske types, een grotesk misverstand en groteske muziek. “In het dorp bepalen de rijkste hoe het er aan toe gaat. Als er vanuit de provincie een controle op komst lijkt, spant het hele dorp zich in om zich van zijn allerbeste kant te laten zien. Daardoor wordt het er niet beter op maar wel heel veel grappiger”, verzekeren de spelers van beide verenigingen.

Open lucht
‘De Inspecteur’ wordt gespeeld in de openlucht maar de bezoekers zitten onder een afdak dus ongeacht het weer kunnen ze ongestoord genieten van een toneelspel waarin de menselijke onvolmaaktheden in het volle licht komen te staan en een zeer komische vertelling gegarandeerd is. “Een groteske komedie over mensen die maar aan één dingkunnen denken, aan zichzelf”, leggen de spelers uit.

Meer informatie en tickets vind je op de website van De Vrije Spelers.

Foto: De Vrije Spelers

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen