7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneProvincie koopt boeren uit in onder meer de Peel; 13,5 miljoen euro...

Provincie koopt boeren uit in onder meer de Peel; 13,5 miljoen euro voor strijd tegen stikstof

De provincie Noord-Brabant gaat in de strijd tegen stikstof zeven veehouders uitkopen voor een bedrag van in totaal 13,5 miljoen euro. Drie van de boeren die gaan stoppen, hebben een bedrijf in de Deurnsche Peel, Mariapeel en Groote Peel. Om welke bedrijven het precies gaat wil de provincie om privacyredenen niet zeggen, meldt het ED.

De andere vier veehouders die zich vrijwillig laten uitkopen, komen uit de Kampina, Oisterwijkse Vennen, Kempenland West en de Loonse en Drunense Duinen. Door de uitkoop wordt er in de gebieden gezamenlijk 37.000 kilo minder stikstof uitgestoten en kan ruim 41.000 vierkante meter aan stallen tegen de vlakte.

Eerste bedrijf
Vorige week vrijdag meldde gedeputeerde Ruimte en Wonen, Erik Ronnes van de provincie Noord-Brabant al dat er een eerste bedrijf was uitgekocht in Heukelom in de gemeente Oisterwijk: “Voor het eerst in Brabant boerenbedrijf uitgekocht met zogenaamde vrijwillige piekbelaster-regeling. Eén van de opties naast extensiveren, omschakelen en innoveren.” Met de uitkoop van het bedrijf dat vlakbij een Natura 2000-gebied ligt, is een bedrag van 2,5 miljoen euro gemoeid.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen