9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneDeurnese boksclub opent ‘De Chris Meulendijks Ring’

Deurnese boksclub opent ‘De Chris Meulendijks Ring’

Boksclub Deurne heeft sinds donderdagavond een gloednieuwe boksring in de Microhal aan de Schutsboom in Deurne. De gemeente heeft deze aangeboden aan de club, omdat die al 45 jaar zonder problemen ruimte huurt in de sporthal.

Het idee om de boksers te belonen kwam van sporthalbeheerder Chris Meulendijks. Vlak voor zijn overlijden op 6 januari 2023 sprak hij: “Onze ‘oudste’ huurder waar we nooit gesodemieter mee hebben, die mogen we best eens belonen.” Zijn collega-ambtenaren bij de gemeente wilden die belofte waarmaken en hebben daarom een gloednieuwe boksring aangeschaft voor de boksclub en daarvoor de bouwkundige voorzieningen getroffen in de sporthal.

‘De Chris Meulendijks Ring’
Donderdagavond werd de nieuwe ring geopend in aanwezigheid van de familie van Chris Meulendijks, vertegenwoordigers van de gemeente Deurne en leden van de boksclub. Na de officiële handelingen werd meteen gebruik gemaakt van ‘De Chris Meulendijks Ring’ voor de eerste stotenwisseling.

Gladiatoren
Onder de boksers die aanwezig waren, bevonden zich niet alleen alle 85 leden en de trainers van de club, maar ook de 22 deelnemers van de Gladiatoren uit Deurne. Dit zijn Deurnese ondernemers die later dit jaar de boksring betreden na een intensieve traingingsperiode van driekwart jaar om zich sportief te meten én geld op te halen voor het goede doel.

Boksclub Deurne heeft als missie de sport voor iedereen toegankelijk maken. “De visie is om boksen in te zetten voor lichamelijke- en mentale gezondheid, zelfvertrouwen en sportieve uitdaging volgens het principe: Have fun, Train hard, Box easy”, zegt voorzitter en trainer John Bersch.

Foto: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen