9.4 C
Deurne
zondag 10 december 2023
Home- DeurneDeurnese Dex van den Broek pakt vierde plaats bij Dutch Masters of...

Deurnese Dex van den Broek pakt vierde plaats bij Dutch Masters of Motocross in Markelo

Dex van den Broek uit Deurne is vorig weekend vierde geworden in de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross 85cc in Markelo. In de eerste manche kwam Van den Broek na een matige start goed terug naar voren en wist vierde te worden. In de tweede manche reed hij in de eerste helft van de wedstrijd lang op een derde plaats en werd uiteindelijk ook vierde.

Op zaterdagavond begon het hard te regenen in Markelo en dit hield lange tijd aan. Dit zorgde ervoor dat de baan erg modderig was tijdens de training. Op het uitdagende circuit wist de 12-jarige Dex een vijfde tijd op de klok te zetten.

Niet snel genoeg
Omdat gedurende de dag de zon er doorheen kwam, werd de baan al snel droger en kon de eerste manche in normale omstandigheden, met her en der nog een natte plek gereden worden. Wel was de baan zeer verraderlijk en kon er moeilijk ingehaald worden. Dex had een goede reactie toen het starthek viel, maar was niet snel genoeg richting de eerste bocht waardoor hij pas op een twaalfde plaats uit de eerste bocht kwam.

Tempo
Tijdens de eerste ronde wist hij al vele plaatsen winst te boeken en werkte zich op naar een zesde plaats. In de ronde die daarop volgde, stootte hij door naar een vijfde plaats. Van den Broek bleef het tempo strak houden en dit zorgde ervoor dat hij in de slotfase nog een positie winst wist te pakken en op een vierde plaats over de finish wist te komen.

Valpartij
Voor de tweede manche was de baan helemaal opgedroogd. Dex pakte een soortgelijke start als in de eerste manche. Alleen deze keer wist hij in de eerste twee bochten veel plaatsen winst te boeken en schoot zo op een vijfde plaats het bos in. Daar kwamen de twee leiders ten val, waardoor Van den Broek opschoof naar een derde plaats.

Dex Kooiker
In de eerste vier ronden hield hij stand op een derde plaats, maar werd toen gepasseerd door Dex Kooiker en viel terug naar een vierde plaats. Dex van den Broek werkte een constante wedstrijd af met nog een kleine twee seconden aan verval in zijn tijden en wist op een goede vierde plaats over de finish te komen.

Finale
Met een 4-4 in de manches eindigde Dex ook op een vierde plaats in het dag-klassement en had hetzelfde aantal punten als de derde man. In de tussenstand van de Dutch Masters of Motocross staat Dex ook vierde. Van den Broek volgt de drie koplopers, die gelijk staan in punten, op slechts 12 punten. De finale wordt op tweede Pinksterdag verreden in Oldebroek.

Dit weekend staat voor Dex de derde selectiewedstrijd van het Europees Kampioenschap 85cc op het programma in Prisannewitz, Duitsland.

Dag-uitslag Dutch Masters of Motocross Markelo:

  1. Dean Gregoire 47 Pnt
  2. Dex Kooiker 47 Pnt
  3. Jarne Bervoets 36 Pnt
  4. Dex van den Broek 36 Pnt
  5. Dani Heitink 36 Pnt

Tussenstand Dutch Masters of Motocross 85cc:

  • Jarne Bervoets 83 Pnt
  • Dani Heitink 83 Pnt
  • Dex Kooiker 83 Pnt
  • Dex van den Broek 71 Pnt
  • Dean Gregoire 67 Pnt

Foto: Huub Munsters

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen