15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneVoetgangersgebied Deurne nu ook op zondagen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Voetgangersgebied Deurne nu ook op zondagen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

De elektrisch verzinkbare paaltjes die het centrum van Deurne afsluiten voor gemotoriseerd doorgaand verkeer, worden voortaan ook op zondag omhoog gezet.

Dat besluit heeft de gemeente Deurne genomen op verzoek van bewoners en na overleg met de Klankbordgroep Centrum en Centrummanagement. Nu zijn de paaltjes al omhoog op maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 06.00 uur. Vanaf maandag 8 mei is het centrum ook op zondagen voetgangersgebied. Hulpdiensten en ontheffing-houders zoals bewoners en ondernemers blijven wel altijd toegang houden tot het voetgangersgebied.

Uitzondering
Met de maatregel hoopt de gemeente de verkeersveiligheid en leefbaarheid in het centrum te verbeteren. Voorlopig geldt er een uitzondering voor de paaltjes op de Markt en het Martinetplein. Die paaltjes zullen de komende tijd nog niet omhoog zijn, vanwege bouwwerkzaamheden die op dit moment plaatsvinden.

Parkeeroverlast
Eerder meldde de gemeente dat er parkeeroverlast wordt ervaren door bewoners van onder meer de Aaltje Reddingiusstraat en het Martinetplein. Ondanks het parkeerverbod worden er auto’s geparkeerd in het voetgangersgebied als de paaltjes omlaag zijn. Dit zou schade veroorzaken aan de sierbestrating en ook op andere manieren voor overlast zorgen.

Lees ook: Bewoners Aaltje Reddingiusstraat willen ook op zondag afsluiting centrum Deurne voor gemotoriseerd verkeer

Foto: Ramon van Hoek

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen