8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneDeurnese Dieselducks geven huisconcert in Museum De Wieger

Deurnese Dieselducks geven huisconcert in Museum De Wieger

De Deurnese band The Diesel Ducks speelt zondagmiddag 17 december in Museum De Wieger hun eigen composities in de genres blues, rock en country. Al 16 jaar timmeren leadzanger en gitarist Pieter van Diesen, drummer en zanger Pieter van de Beek en bassist en zanger Ture Eijsbouts hard aan de weg met liveoptredens maar ook de productie van een eigen EP.

De thema’s van hun nummers omschrijven ze in termen als: treinen, kroegen, moord, liefde, regen, luchthavens en Clint Eastwood. “Je denkt het ooit in een film gezien te hebben, maar het past ook in je dagelijkse leven. De nummers klinken alsof ze al jaren in de kroeg somewhere down the road gespeeld worden. Ze nodigen uit om te swingen. Meer is er niet nodig voor een avondje Americana”, zeggen de heren van het roots ’n rock-trio.

Markt
De oorsprong van The Diesel Ducks ligt in het midden van de jaren ‘80 in Deurne, toen de beide Pieters begonnen aan hun muzikale avontuur. Begin jaren ‘90 gingen zij hun eigen weg om in 2006 elkaar weer te ontmoeten op de Markt in Deurne. Beiden hadden ze een jarenlange ervaring opgebouwd met het spelen van andermans nummers uit de sixties en seventies.

Eigen nummers
Ondertussen hadden ze de drang om weer eigen nummers te maken, net als 20 jaar daarvóór. Het initiatief voor een nieuwe band was geboren. Na enkele maanden componeren en zoeken, melde zich een bassist en op 24 juni 2007 gingen The Diesel Ducks officieel van start. Door de jaren heen had de band diverse bassisten. Begin 2021 is het Ture Eijsbouts die het trio definitief compleet maakt.

Het huisconcert van The Diesel Ducks vindt plaats op zondag 17 december om 15.00 uur in het Groot Atelier De Wieger aan de Oude Liesselseweg 29 in Deurne. De zaal is open vanaf 14.30 uur. De entree bedraagt 10 euro. Reserveren is gewenst en kan op dewieger.nl.

Lees ook: Deurnese band The Diesel Ducks bestaat uit ‘selfmade men’

Foto: Museum De Wieger

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen