8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneSubsidies voor buurtbewoners die wijk willen vergroenen; provincie stelt 250.000 euro beschikbaar

Subsidies voor buurtbewoners die wijk willen vergroenen; provincie stelt 250.000 euro beschikbaar

Burgers die hun buurt willen vergroenen, kunnen een aanvraag doen bij het Buurtnatuur- en Buurtwaterfonds. De provincie Noord-Brabant, de waterschappen en het Cultuurfonds Noord-Brabant stellen voor vier jaar een budget van 250.000 euro beschikbaar voor kleinschalige natuur- en waterprojecten, die samen met bewoners worden gerealiseerd. Vanaf 9 januari 2024 kan de subsidie worden aangevraagd.

Het Buurtnatuur- en Buurtwaterfonds helpt buurten om hun omgeving groener, aantrekkelijker en beter bestand tegen extreem weer te maken. “Het is inspirerend en veelbelovend om te zien dat overal in Brabant buurtbewoners zelf aan de slag gaan om hun buurt groener en klimaatbestendiger te maken. Sinds de start van het Buurtnatuur- en Buurtwaterfonds in 2016 zijn er al ruim 300 projecten ondersteund. Daarnaast is het fonds een echte aanjager geweest: elke euro inleg is verviervoudigd, omdat andere partijen ook mee zijn gaan doen”, aldus gedeputeerde Hagar Roijackers van Natuur en Milieu.

Duurzame leefomgeving
Natuurverenigingen, stichtingen en zzp’ers kunnen via de regeling geld aanvragen voor buurtgerichte natuur- en waterprojecten in Noord-Brabant. Het gaat om kleinschalige projecten die positieve effecten hebben op het klimaat, het waterbewustzijn, educatie en een gezonde, duurzame leefomgeving. Andere voorwaarde is dat de initiatieven samen met wijkbewoners worden uitgevoerd. Vanaf 9 januari 2024 kan er worden aangevraagd via: cultuurfonds.nl/brabant.

Vanaf 1 mei 2024 gaat ook de regeling Schoolplein van de Toekomst open. Basisscholen, scholen, voortgezet onderwijs en mbo-instellingen kunnen dan een aanvraag doen om hun schoolplein te vergroenen.

Foto: Struikrovers

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen