5.8 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneDeurnese docenten voor goede doel 24 uur in Helmondse Glazen Huis van...

Deurnese docenten voor goede doel 24 uur in Helmondse Glazen Huis van Carolus Borromeus College

Vijf dagen lang werd er door leerkrachten en leerlingen van het Carolus Borromeus College in Helmond geld ingezameld voor een aantal goede doelen. Ook de uit Deurne afkomstige docenten Carolien van der Hulst en Benthe LeClerq droegen bij aan de actie door 24 uur in het Glazen Huis van de school door te brengen.

Afgelopen vrijdag werd de eindstand bekendgemaakt; in totaal werd er een recordopbrengst van 40.648 euro ingezameld voor onder meer Smile per Mile, Kika en Spieren voor Spieren. “Daar zijn we met z’n allen enorm trots op. Vorig jaar zaten we rond de 37.000 euro en nu dus flink meer”, zegt Carolien van der Hulst. Ze is muziekdocente aan de Helmondse school en presenteerde samen met twee collega’s het gedeelte van woensdag 12.00 uur tot donderdag om 12.00 uur.

Smoothies
De hele actie was via een livestream online te volgen en werd ook door de collega’s van Dit is Helmond op tv uitgezonden. “Het was heel spannend. In het begin keek er nog wel tegenop; 24 uur wakker blijven en als eten alleen maar smoothies. Het was een hele uitdaging, maar op een gegeven moment ben je over een punt heen en dan gaat het gewoon lukken. Het valt ook mee dat je om je heen mensen hebt die ook de hele nacht wakker blijven”, vertelt Van der Hulst.

In totaal waren er vijf teams met in elke groep 3 personen die als dj’s 24 uur van de actie voor hun rekening namen. “Ik zat samen met docent beeldende vorming, Demi Sidiropoulos en docent levensbeschouwing, Benthe LeClerq, die tegenwoordig ook in Deurne woont. Vanwege de vakken waarin we lesgeven, hadden we ons de ‘Queens of Culture’ genoemd”, lacht Carolien.

Helmond Sport
Bij de actie van het Carolus Borromeus College is op veel verschillende manieren geld ingezameld. “Daar waren echt zoveel leuke initiatieven voor bedacht. Van een mountainbiketocht op en neer naar Utrecht en een sponsorloop tot een ‘Miskien nie, miskien wel’-kienspel. Ook hebben docenten en leerlingen tegen een team van oud-spelers van Helmond Sport een benefietwedstrijd gespeeld, was er een bingo en hebben alle klassen ook afzonderlijk meerdere acties gehouden om geld in te zamelen”, zegt Van der Hulst.

De Deurnese muzieklerares en haar collega’s waarmee ze samen 24 uur zat opgesloten in het Glazen Huis, draaiden ook liedjes op verzoek om geld in te zamelen: “Dat was weer eens wat anders dan voor de klas staan, maar wel ontzettend leuk. Kijkers en luisteraars konden plaatjes aanvragen voor 2,50 euro per keer. Er was op een gegeven moment zelfs iemand die wel tien keer verschillende nummers had aangevraagd; die hebben we toen in de uitzending gebeld en geïnterviewd.”

Cultuur
De drie docenten deden ook hun naam ‘Queens of Culture’ eer aan door in hun uren ruim aandacht te besteden aan cultuur. “Verschillende leerlingen en bandjes hebben liveoptredens gegeven. Ook trad een fanfare op en kwam er een koor zingen. Verder heeft collega Demi nog staan schilderen en hadden we een Spiri-wiri-uurtje. Daarbij konden mensen voor de grap hun spirituele toekomst laten voorspellen”, legt Carolien uit.

Ook de goede doelen waar geld voor werd ingezameld, kwamen aan de orde in de uren waarin Van der Hulst en collega’s dienst hadden als dj’s. “In verband met KiKa als goed doel, hebben we bijvoorbeeld mijn dochter geïnterviewd. Ze is nu 27, maar heeft vroeger kanker gehad. Bij andere dj-teams werd er gebeld met een oncoloog over Spieren voor Spieren en ook met een leerling die een spierziekte heeft”, zegt de muziekdocente.

Voor Van der Hulst en haar collega’s was het de dag na de 24 uur als dj vroeg naar bed om de slaap in te halen. Toch was het voor de drie ‘Queens of Culture’ een geweldige ervaring die ze voor geen goud hadden willen missen: “Het is nu de derde keer dat we een Glazen Huis hadden op het Carolus Borromeus College en je ziet het elk jaar groeien. Niet alleen in de opbrengst, maar ook aan de toenemende hoeveelheid aan mooie initiatieven die er ontstaan, zowel binnen de school als daar buiten in de gemeenschap. Dat is geweldig als je daaraan mag bijdragen.”

Foto’s: Carolien van der Hulst

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen