28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneDeurnese Greenteam Panhuijzen van start bij Morocco Desert Challenge

Deurnese Greenteam Panhuijzen van start bij Morocco Desert Challenge

Mike Panhuijzen uit Deurne heeft met zijn team zondagmiddag de eerste etappe gereden van de Morocco Desert Challenge (MDC). Vanuit het zonnige Agadir vertrok Mike samen met bijrijder Pieter Kuypers en navigator Eva Panhuijzen voor de proloog van de rally door de woestijn van Marokko. Voor Eva waren het als jongste deelneemster aan de race meteen de eerste echte navigatie-kilometers tijdens deze editie van de wedstrijd.

Panhuijzen was afgelopen vrijdag al met zijn Greenmachine aanwezig bij de startlocatie voor een keuring en een testrit. “Het begin was lastig zo als het hoort, maar de proef hebben we goed doorstaan”, vertelt de Deurnese chauffeur. Over het resultaat in de eerste etappe is het team dik tevreden: “Top gegaan, we zijn als zeventiende binnengekomen. Een stuk bumper inclusief koplamp zijn we onderweg wel kwijtgeraakt, maar dat maakt het gevoel van triomf niet minder.”

Iets ‘dikkers’
Een aantal jaar geleden werd Mike Panhuijzen besmet met het ‘rallyvirus’. Na een bezoek aan het Rainbow Truck Team kwamen de eerste kriebels. “Daarna ging ik mee op sponsorreis naar de Dakar en toen wist ik meteen dit wil ik ook!” Vervolgens werd er een Toyota Landcruiser aangeschaft waarmee de eerste rallyervaring werd opgedaan. In onder andere de MDC werden knappe resultaten neergezet door het team. “We wilden echter iets ‘dikkers’, toen kwamen we uit bij een rallytruck. De kracht en het vermogen van zo’n monster is onbeschrijfelijk. Je rijdt met 100 kilometer per uur door de woestijn en er breekt gewoon niks af”, vertelt Mike enthousiast. De ondernemer heeft de vrachtwagen in de Panhuijzen-groene kleur laten spuiten als verwijzing naar zijn hoveniersbedrijf in Deurne.

Dakar
De Morocco Desert Challenge heeft Mike al een paar keer gereden sinds het team in 2018 begon. Vorig jaar reden ze ook de Tunesian Desert Challenge. Stiekem wordt er al gedroomd over deelname aan ‘Le Dakar’. “Momenteel zitten we volop in de MDC. We zijn bijvoorbeeld al volop aan het sporten. Maar als we verder kijken, dan is Dakar wel dé grote droom”, zegt Panhuijzen.

Je kunt Mike, Eva en Pieter bij hun etappes volgen terwijl ze rijden in the Greenmachine met startnummer 516 via deze link.

Foto: Greenteam Panhuijzen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen