17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- Deurne Sfeerproeven bij open dag Tic-Tac; eindelijk eigen accommodatie voor Deurnese jeu...

[VIDEO] Sfeerproeven bij open dag Tic-Tac; eindelijk eigen accommodatie voor Deurnese jeu de boules-club

De ruim 110 leden van Tic-Tac hebben voortaan hun eigen Boulodrome aan de Energiestraat in Deurne. Zondagochtend werd het nieuwe onderkomen van de jeu de boules-club officieel geopend door wethouder Helm Verhees en voorzitter Jan van den Akker van Tic-Tac.

De jeu de boules-vereniging maakt al een paar jaar gebruik van de hal, maar door corona moest de opening alsmaar worden uitgesteld. Tot vanmorgen om 10.30 uur, toen het Boulodrome met dertien binnen- en twintig buitenbanen dan eindelijk officieel in gebruik kon worden genomen. Daarbij was ook Henry van den Berkmortel aanwezig die het grafisch ontwerp heeft gemaakt van de grote afbeeldingen van jeu de boules-ballen die in de hal aan de muur hangen ter decoratie.

Tekst gaat verder onder de video

Frans muziekje
Zondag is er tot 16.30 uur zowel binnen als buiten nog van alles te doen op het terrein van Tic-Tac. Er vindt een intern toernooi plaats en er zijn verschillende activiteiten en demonstraties waar iedereen aan kan deelnemen. “Het is er zoals altijd gezellig, vandaag met een natje en een droogje, frans muziekje en een live-muzikant. Iedereen is welkom! Proeven van de Tic-Tacsfeer, een balletje op proef gooien”, zeggen de leden van Tic-Tac.

Van ene plek naar andere
De jeu de boulers hebben met de locatie aan de Energiestraat eindelijk een vast thuishonk gevonden, nadat ze jaren van de ene plek naar de andere moesten verhuizen. Al vanaf hun oprichting in 1990 waren ze genoodzaakt om telkens een nieuwe locatie te vinden. Dat begon bij buurthuis D’n Houten Hoek waar ze alleen buitenbanen hadden. Om de wens van overdekte banen uit te laten komen, werd in 2010 verhuisd naar de oude LTS aan de Haspelweg. Omdat dit een tijdelijke oplossing was, moesten ze in 2014 weer hun spullen pakken en kon de club tijdelijk terecht in een bedrijfsgebouw aan de parkeerplaats achter de Praxis op het Boerenbondsterrein. In 2020 verhuisde ze naar de huidige locatie op Sportpark Kranenmortel.

De open dag van Tic-Tac op zondag 23 april duurt nog tot 16.30 uur. Het terrein van de jeu de boules-vereniging vind je aan de Energiestraat 7a in Deurne.

Foto: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen