11.4 C
Deurne
vrijdag 31 maart 2023
Home- DeurneDeurnese helden, De Peel en gezelligheid moeten vrijetijdseconomie in Deurne boost geven

Deurnese helden, De Peel en gezelligheid moeten vrijetijdseconomie in Deurne boost geven

De gemeente Deurne gaat komende jaren flink investeren in de vrijetijdseconomie. Het college heeft hiervoor het Uitvoeringsplan Vrijetijdseconomie Deurne 2030 vastgesteld. Vanaf dit jaar gaat er structureel 75.000 euro jaarlijks naar het onderhoud van recreatieve routes.

Ook draagt de gemeente 30.000 euro per jaar bij aan de regiomarketeers Land van de Peel en is een bedrag van 50.000 euro gereserveerd voor de realisatie van een uitkijktoren in Liessel die moet komen staan bij het kruispunt Leegveld/Eikenlaan. De gemeenteraad moet nog beslissen over een eventueel aanvullend budget voor het uitvoeringsplan.

Ambities
Met het plan wil de gemeente laten zien welke ambities ze heeft voor de komende jaren. Hierbij staan drie punten centraal waaronder de ‘Brabantse Waarden’ zoals gezelligheid en gastvrijheid. Daarbij horen in het plan ook evenementen als De Nacht van het Witte Doek, de Royal Music Night, de CD- en platenbeurs in Neerkant en het IJsfestijn.

De Peel
Daarnaast speelt de natuur van De Peel een grote rol in de voornemens om meer recreanten naar de gemeente Deurne te krijgen. De rust en het groen zijn aantrekkelijk voor mensen die willen wandelen, fietsen en mountainbiken. Ook de historie van onze regio en de transformatie van het landschap, zoals ontginningen en de Peelrandbreuk worden gezien als waardevol binnen de ontwikkeling van de vrijetijdseconomie.

Deurnese helden
Tot slot moeten de lokale cultuur en Deurnese helden als Toon Kortooms, Friso Wiegersma, Ernst Jansz, Monic Hendrickx en Davy Denkers toeristen gaan prikkelen om kennis te maken met de bijzondere historie van bijvoorbeeld streekromans, muziek en beeldende kunst in de gemeente Deurne.

Serieus nemen
“Met het uitvoeringsplan laten we zien dat we als gemeente de vrijetijdseconomie serieus nemen. Het hart van die vrijetijdseconomie wordt gevormd door de ondernemers, vrijwilligers en organisaties in de Peel. Wij als gemeente stimuleren hen hierin en faciliteren hierbij”, zegt wethouder Marinus Biemans.

Walsbergs Ommetje
De afgelopen jaren heeft de gemeente Deurne al geïnvesteerd in economische en maatschappelijke kansen op het gebied van de vrijetijdseconomie. Zo is bijvoorbeeld het recreatief routenetwerk uitgebreid met het Walsbergs Ommetje, de nieuwe kinderroutes: ‘Deurnese Doorkijkjes’, ‘Vrolijk Veenhoppen’ en ‘Expeditie Zandbos’ en is een uitbreiding van het MTB-netwerk gerealiseerd.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen