-1.8 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurneGemeente Deurne schakelt adviesbureau in om huisvestingsprobleem basisscholen aan te pakken

Gemeente Deurne schakelt adviesbureau in om huisvestingsprobleem basisscholen aan te pakken

De gemeente Deurne zit in de maag met de verouderde gebouwen van zeven basisscholen die steeds meer gebreken vertonen. Om dit probleem aan te pakken, heeft de gemeente Team Sygma ingeschakeld. Dit is een gespecialiseerd bureau dat overheden en maatschappelijke instellingen adviseert op het gebied van bouwen, huisvesting en facilitair management.

De scholen die dringend aangepakt moeten worden, zijn de Gerardusschool in Walsberg, Basisschool De Bron in de Koolhof, Tijl Uilenspiegel in Deurne-West en Basisschool Zeilberg. Daarnaast moeten de Peelparel in Helenaveen, St. Willibrordusschool in Neerkant en Wegwijzer in Vlierden onderhanden genomen worden.

Schoolbesturen
De gemeente heeft bewust gekozen voor het bureau uit Eindhoven: “Gezien de goede ervaringen, het netwerk en bekendheid in de regio, is aan Team Sygma gevraagd een plan van aanpak op te stellen voor het maken van een Integraal Huisvestingsplan (IHP). Dit is voorgelegd aan de schoolbesturen PlatOO en Prodas. Zij zijn akkoord met het plan”, meldt de gemeente.

15 jaar
Er wordt door het adviesbureau onderzocht wat de behoeften zijn voor elke school voor de komende 15 jaar. Hierbij wordt rekening gehouden met de aanwas van het aantal nieuwe leerlingen door te kijken naar het aantal woningen in de omliggende wijk en eventuele uitbreiding daarvan.

Themabijeenkomst
In het plan worden de gezamenlijke ambities, opgaven en uitdagingen van de basisscholen vastgelegd met een bijbehorend financieel plaatje voor de langere termijn. Na afloop van het onderzoek, zal de gemeenteraad in een themabijeenkomst worden geïnformeerd en is het aan de raad hoe het advies vertaald wordt in de gemeentebegroting. De bedoeling is dat er nog voor de zomer van dit jaar een afgerond plan klaarligt.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen