7.3 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneDeurnese hiphop-band ‘Bring the Joints’ grijpt naast wildcard voor Grote Prijs van...

Deurnese hiphop-band ‘Bring the Joints’ grijpt naast wildcard voor Grote Prijs van Nederland

Ze hadden er zo op gehoopt dat ze door middel van een wildcard mee mochten dingen naar de Grote Prijs van Nederland, maar het nummer K.A.S.H. van de Deurnese hiphop-groep ‘Bring the Joints’ kreeg niet genoeg stemmen om te eindigen bij de bovenste drie artiesten.

Maandagmiddag om precies 12.00 uur zou bekend worden welke acts door mochten naar de Wisseloord Studio Sessies, waar ook een professionele opname zou worden gemaakt van de drie inzendingen die het meeste stemmen kregen bij de wildcard-verkiezing.

Zesde plaats
Vol spanning zaten de leden van de hiphop-band voor het scherm. Ondanks al hun promotieactiviteiten van de laatste twee weken, bleek het aantal stemmen niet voldoende. “We willen toch iedereen bedanken voor jullie stemmen, want ‘Bring the Joints’ is als zesde geëindigd met een score van 4.531. We zijn echt super dankbaar”, zegt rapper en zanger Jay.

Hoewel hij het net als de andere bandleden jammer vindt dat ze niet door zijn naar de volgende ronde, is hij aan de andere kant toch ook trots dat ze tot de zesde plek zijn gekomen van in totaal 226 acts die deelnamen aan de competitie. Jay, Jane en Antoine laten zich door deze gebeurtenis zeker niet uit het veld slaan en denken al weer na over eventuele andere muziektalentenwedstrijden om aan deel te nemen zoals de Popronde.

Sessie X
Het drietal dat eigen composities maakt en speelt, beleefde hun eerste gezamenlijke optreden op 31 Januari 2022 bij de zevende editie van Sessie X bij de Gouden Helm in Helenaveen. Voor hun repertoire van eigen nummers halen de muzikanten hun inspiratie uit muziekstijlen als Boombap Hip-Hop, Lo-fi Hip-Hop, Triphop, Roots Reggae, Dub, Psy-dub, Psychedelic music, Psytrance, Funk en Ambient.

Ondertussen hebben de leden van ‘Bring the Joints’ live gespeeld op verschillende festivals en concerten door heel Nederland. Op hun YouTube-kanaal kun je verschillende video’s bekijken van hun optredens.

Lees ook: Deurnese hiphop-groep ‘Bring the Joints’ aast op wildcard voor Grote Prijs van Nederland

Foto: ‘Bring the Joints’

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen