7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneDeurnese hiphop-groep ‘Bring the Joints’ aast op wildcard voor Grote Prijs van...

Deurnese hiphop-groep ‘Bring the Joints’ aast op wildcard voor Grote Prijs van Nederland

De drie jonge muzikanten van de Deurnese hiphop-groep ‘Bring the Joints’ azen op één van de drie wildcards die er worden gegeven voor deelname aan de Grote Prijs van Nederland. De muziekcompetitie is bedoeld om aanstormend talent het podium van hun dromen te bieden en als het aan de leden van het hiphop-trio ligt, horen zij daar ook bij.

Het is op dit moment een spannende tijd voor Jay, Jane en Antoine. Ze hebben zich de afgelopen tijd flink ingezet om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen bij de verkiezing van drie acts die een wildcard krijgen voor de Grote Prijs van Nederland.

Grote namen
“Het is één van de langst bestaande muzikale talentenwedstrijd die er bestaat. Sinds 1983 heeft het al grote namen als Brainpower, Junkie XL, Typhoon en Eefje Visser voortgebracht. Het zou geweldig zijn als wij daar ook kunnen doorbreken”, vertelt Jay die de rap en vocals verzorgt en gitaar speelt bij ‘Bring the Joints’.

Zaterdag waren ze te gast in de studio van DMG Radio voor een interview en om hun muziek te laten horen. Hun laatste promotieactie om hun band in de spotlights te zetten, want zondagmiddag om 12.00 uur werd de stembus gesloten. Voor de drie hiphop-muzikanten is het nu wachten tot maandagmiddag 12.00 uur als de definitieve ranking wordt vastgesteld en de drie wildcard-winnaars bekend worden gemaakt.

Wisseloord Studio
“Als we doorgaan naar de volgende ronde, dan komen de Wisseloord Studio Sessies. Alle dertig muzikanten maken daar een professionele opname van hun track en aan de hand daarvan kunnen mensen weer stemmen en bepalen wie er doorgaat naar de halve finale en uiteindelijk de finale, die in Tivoli in Utrecht plaatsvindt”, legt Jay uit.

De rapper is al sinds 2005 in de hiphop-scene actief en maakte deel uit van onder meer R.A.G and Demo en BrutalMonkeyz. Jay komt oorspronkelijk uit Zaandam, maar kwam voor de liefde naar Deurne; hij en bassiste Jane zijn een stelletje. Ondertussen kwam hij bij een muziekoptreden ook in contact met drummer Antoine uit Helmond en ontstond het idee om een band te vormen.

Sessie X
Hun eerste gezamenlijke optreden vond plaats op 31 Januari 2022 bij de zevende editie van Sessie X bij de Gouden Helm in Helenaveen. Dat concert smaakte naar meer, dus ging het hiphop-trio op zoek naar een plek om samen te repeteren. Ondertussen hebben ze een oefenruimte gevonden waar ze wekelijks bij elkaar komen en werken aan hun muziek, die ook op Spotify is te beluisteren.

Of ze maandag een wildcard krijgen is afwachten, want zaterdagmiddag stonden ze nog op plaats 6 van de kanshebbers en er zijn slecht drie wildcards te vergeven. Toch hebben Jay, Jane en Antoine er goed hoop over dat hun laatste promotieactiviteiten er voor hebben gezorgd dat ze bij de bovenste drie zitten bij de bekendmaking morgen.

Foto: Bring the Joints

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen