-1.7 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurneDeurnese hondenbezitter krijgt proces-verbaal voor gebruik ‘prikband’

Deurnese hondenbezitter krijgt proces-verbaal voor gebruik ‘prikband’

De eenheid Oost-Brabant van de Dierenpolitie heeft dinsdag 28 september een proces-verbaal gegeven aan een hondenbezitter uit de gemeente Deurne voor het gebruik van een zogenoemde ‘prikband’. Dit is een ketting waarmee de hond wordt gestoken in de hals door scherpe pinnen wanneer het dier aan de halsband trekt.

Hoewel de Dierenpolitie nog vaak dit soort kettingen tegenkomt in de regio, zijn deze toch al drie jaar verboden. Gebruik ervan is een misdrijf en staat vastgelegd in de ‘Wet dieren’. Hierin staat dat het verboden is om dieren te mishandelen of om dieren te verwaarlozen. Per 1 juli 2018 is daaraan toegevoegd dat het gebruik van of het vastbinden of aanlijnen van een dier met een voorwerp waarmee het dier door middel van scherpe uitsteeksels pijn kan worden toegebracht verboden is.

Hieronder vallen de zogenaamde ‘prikbanden’. Dit zijn halsbanden met daaraan scherpe punten van vaak metaal of plastic, bedoeld om in de nek van een dier te prikken. Ook vormen van anti-trektuigen die op deze manier werken zijn verboden. De hoogte van de boete voor het baasje van de Deurnese hond wordt bepaald door Justitie.

Foto: Dierenpolitie Oost-Brabant

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen