21.6 C
Deurne
dinsdag 23 juli 2024
Home- DeurneDeurnese Maud Aldenzee pakt verrassend zilver bij NK turnen

Deurnese Maud Aldenzee pakt verrassend zilver bij NK turnen

Hoewel turnster Maud Aldenzee uit Deurne vorige week tijdens de training een blessure opliep en haar voorbereiding daardoor niet optimaal was, kon ze afgelopen weekend in Ahoy Rotterdam uiteindelijk toch een volledige meerkamp afwerken bij het NK turnen en eindigde als negende. Op de brug wist ze zelfs verrassend tweede te worden.

De wedstrijden op zaterdag dienden ook als eerste kwalificatie voor negen turnsters uit het  Nederlands team om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. In dit zware deelnemersveld behaalde Aldenzee, vooral dankzij sterke prestaties op sprong en brug een negende plaats.

Op zondag vonden de toestelfinales plaats. Vanwege uiteindelijk drie afzeggingen van de Nederlandse turnsters Lieke Wevers, Vera van Pol en Sanna Veerman mocht Maud Aldenzee als nummer 5 geplaatst aan de finale voor de brug deelnemen. De Nederlands teamturnsters Naomi Visser, Sanne Wevers en Tisha Volleman incasseerden daarbij een val, waardoor Maud met een nette oefening zilver kreeg omgehangen.

Tien minuten voor aanvang van de balkfinale kreeg Aldenzee vanwege afzeggingen te horen dat ze ook hieraan mocht deelnemen. Vanwege de sterke concurrentie en de beperkte voorbereidingstijd kwam Maud Aldenzee in de door Sanne Wevers gewonnen finale niet verder dan een zesde plaats.

Foto’s: Mario Aldenzee

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen