9.2 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneDeurnese muzikanten van Neil Diamond Project strijden mee in The Tribute –...

Deurnese muzikanten van Neil Diamond Project strijden mee in The Tribute – battle of the bands

Voor de leden van The Neil Diamond Project waaronder twee Deurnenaren was het afgelopen zaterdag de eerste keer dat ze mochten optreden in het tv-programma The Tribute – battle of the bands van SBS 6. Bij de eerste uitzending van de afvalrace met tribute bands kwamen ze er zonder al te veel kleerscheuren vanaf en konden ze door naar de volgende ronde van de show.

“Eén van de tips die we na het eerste optreden kregen van de jury, was dat we het drumstel in het midden moesten positioneren. Dat gaan we natuurlijk bij de volgende ronde meteen doen”, vertelt Harold van der Putten. De Deurnenaar maakt samen met Marco Berkers uit Helenaveen deel uit van de 10-koppige tribute band die deelneemt aan het tv-programma. Harold bespeelt de drums en Marco is toetsenist van The Neil Diamond Project.

Ziggo Dome
Afgelopen zaterdag was de eerste aflevering op tv te zien van de muziekcompetitie onder leiding van Gerard Ekdom. In de show traden elf tribute bands op en de eerste afvaller was de Doe Maar tribute band Skunk. Harold en Marco waren met The Neil Diamond Project wel door en zitten nog in de race om één van de vier bands te zijn die een concert mogen geven in de Ziggo Dome.

Adrenaline
“Het niveau ligt echt heel hoog en dat beseffen onze bandleden ook. Je mag geen foutjes maken. De adrenaline voel je door je lijf gaan als je daar staat. Aan de andere kant word je ook heel goed begeleid en er wordt vanuit het tv-programma voor gezorgd dat het je aan niets ontbreekt”, legt Harold van der Putten uit.

Georges Lotze
Het meedoen aan de wedstrijd is een mooie boost voor de bekendheid van de band. “We zijn in 2018 met The Neil Diamond Project gestart en dat liep vanaf het begin meteen heel goed. Met Georges Lotze als zanger van de band hebben we ook een ervaren frontman; hij is een ras-entertainer die al jaren in het vak zit en ook bekend is van onder meer The Voice Senior”, vertelt Harold.

Corona
In de beginperiode liepen de optredens van de tribute band erg goed, legt Van der Putten uit: “Dat ging echt als een trein. We hadden er maanden bij zitten met drie of vier optredens maar toen kwam corona en lag alles stil. We hadden nog tientallen boekingen staan maar door de regels die toen van kracht waren, konden we die niet uitvoeren. Het begint nu gelukkig weer allemaal aan te trekken en we zijn op dit moment ook bezig om de boekingen van voor de coronaperiode in te halen.”

Leerzaam
Tegelijkertijd kregen de leden van The Neil Diamond Project de vraag kregen of ze auditie wilden doen voor The Tribute – battle of the bands. “Zo’n kans laat je natuurlijk niet liggen; meedoen aan een programma dat op de nationale tv wordt uitgezonden op zaterdagavond! Want naast dat we op deze manier de band goed kunnen promoten, is het heel leerzaam”, vertelt Van der Putten.

Klappen van de zweep
Hij heeft ook veel waardering voor de jury van het tv-programma die bestaat uit drummer Cesar Zuiderwijk van de Golden Earring, Angela Groothuizen en gitarist en zanger Spike van Di-Rect: “Die kennen klappen van de zweep en geven hele goeie tip en tricks. Cesar en Spike op drumgebied maar Angela heeft ook hele goeie adviezen op het vlak van het vocale gedeelte.”

Heel spannend
Of Harold en de andere bandleden de afvalrace van de tv-show helemaal tot het einde weten uit te zingen, is voor de kijkers de komende vijf weken nog de grote vraag. “Wij zelf weten het natuurlijk al omdat van dit soort programma’s alle afleveringen in een week tijd worden opgenomen en dan uitgesmeerd over zes weken worden uitgezonden”, legt Harold uit. Toch mag hij er nog niks over loslaten: “Daar hebben alle deelnemers voor moeten tekenen, dat we daar niets over mogen verklappen. Het enige dat ik kan beloven is dat het nog heel spannend wordt.”

The Tribute – battle of the bands is komende vijf zaterdagen nog te zien is op SBS 6 van 20.00 tot 21.30 uur.

Foto: The Neil Diamond Project

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen