9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneDeurnese oldtimers mogen weer van stal; start van seizoen met traditionele Paasrit

Deurnese oldtimers mogen weer van stal; start van seizoen met traditionele Paasrit

De leden van de Deurnese Oldtimer Club (DOC) kunnen volgend weekend hun klassieke auto’s weer uit de garage halen en deelnemen aan de eerste rit van het seizoen. Die vindt traditiegetrouw plaats met Pasen en wordt dit jaar gereden op maandag 1 april.

Dat betekent dat voorafgaand aan de Paasrit de Markt en omliggende straten in Deurne die dag vol staan met de vele blinkende oldtimers van verschillende leeftijden en de meest uiteenlopende merken. Voorwaarde is wel dat het voertuig minimaal drie wielen heeft en 25 jaar of ouder is. Auto’s van na bouwjaar 1998 kom je dus niet tegen bij de rit op Tweede Paasdag.

’t Pandje
Wat begon in 1999 met een uit de hand gelopen hobbyrit, is ondertussen uitgegroeid tot een organisatie die met succes al ruim twintig jaar toertochten houdt voor klassieke autoliefhebbers. Bij de meeste ritten rijden er rond de 80 oldtimers mee en de animo groeit nog steeds.

Het idee voor de club is ontstaan in café ’t Pandje aan de Molenstraat in Deurne. “Henk Sleegers, één van de oprichters, had als eerste een Cadillac. Daarna volgden er meer Deurnenaren. Samen knapten we onze oldtimers op en in het café kwamen we bij elkaar”, vertelt bestuurslid Rien Crooijmans van DOC.

Laagdrempeligheid
Jaren later is de organisatie nog steeds springlevend. Mark Megens van de oldtimerclub denkt dat dit onder meer te maken heeft met de laagdrempeligheid: “We werken niet met leden. Mensen kunnen zich op de dag zelf anderhalf uur van tevoren inschrijven. Ze zitten nergens aan vast.”

De twee autoliefhebbers vermoeden dat wellicht de prijs voor deelname ook meespeelt: “Voor 10 euro krijgen alle rijders een routebeschrijving, een schildje en koffie, thee of limonade met iets lekkers. Voor kinderen ligt er een kleinigheidje klaar bij de tussenstop. Ze zijn bijna een hele dag onder de pannen.”

De rit die op Tweede Paasdag wordt gereden, is ongeveer 110 kilometer lang en ook dit jaar kunnen de deelnemers meedoen aan een prijsvraag. Inschrijven kan op maandag 1 april vanaf 10.30 uur bij Jut en Jul Gastrobar. De start is om 12.00 uur. Uiterlijk om 17.00 uur zijn alle deelnemers weer terug op de Markt in Deurne. Tot die tijd kunnen ze het antwoordformulier van de prijsvraag inleveren, waarna de prijsuitreiking plaatsvindt.

Foto: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen