9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurnePark rond ‘Tuinpad van mijn vader’ in Deurne deze zomer klaar

Park rond ‘Tuinpad van mijn vader’ in Deurne deze zomer klaar

Het park rond het ‘Tuinpad van mijn vader’ tussen de Hogeweg en het Wiegersbos wordt nog deze zomer opgeleverd, meldt de gemeente. Afgelopen vrijdag werd gestart met de aanleg ervan.

Naast veel groen komt er op het terrein ook plek voor recreatie. “Het park wordt deze zomer nog opgeleverd. Daarna nemen de initiatiefnemers het beheer over”, zegt de gemeente. De aanleg van het park op de plek waar tot 2015 basisschool de Brigantijn stond, wordt uitgevoerd door Deurne doet ’t. Dit is een samenwerkingsverband van Senzer, Donker Groen en de gemeente.

Groen hart
Voorzitter Henry van den Berkmortel van de Stichting Tuinpad van mijn Vader zegt dat het niet een plek moet worden waar mensen alleen doorheen wandelen: “Het moet ook een soort groen hart van het Deurnese centrum worden, waar mensen graag verblijven. De bedoeling is bijvoorbeeld dat er een jeu de boulesbaan komt, maar ook een uitlaatplaats voor honden, een speeltuin en meerdere bankjes waarop je even rustig in de natuurrijke omgeving kunt gaan zitten.”

Het idee voor de cultureel-recreatieve wandelroute begon eind 2017 met het bij de gemeente indienen van een burgerinitiatief voor het Tuinpad van mijn vader. Ondertussen krijgt het plan voor de route steeds meer vorm en wordt deze ook steeds zichtbaarder tussen het centrum en het tuinpad in het Wiegersbos. Vorig jaar werd bij de nieuwe appartementen aan de Posthoek en Hogeweg al een doorgang gemaakt die het centrum verbindt met het toekomstige park.

Geschiedenis en cultuur
Daar tussenin ligt nog wel de drukke Hogeweg. Van den Berkmortel meldde eerder al dat over die oversteek nog overlegd moet worden met onder meer de gemeente over mogelijke oplossingen. “Het oversteken van de weg hoort ook bij de wandelroute. Dus we moeten kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat mensen daar veilig kunnen oversteken. Hoe dat er precies uit gaat zien en of er misschien een stukje 30-kilometer zone komt, weten we nu nog niet.”

De wandelroute gaat in elk geval veel geschiedenis en cultuur bevatten over Friso Wiegersma, maar ook over andere bekende Deurnenaren uit het verleden. Daarnaast komt er een podium voor kleinkunstuitvoeringen in het park. “Hierop kan dan bijvoorbeeld een harmonieorkest of een zangkoor optreden en we hebben ook ideeën om op die plek in samenwerking met Museum De Wieger en Cultuurcentrum Deurne voorstellingen te gaan organiseren”, zegt Van de Berkmortel.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen