11.1 C
Deurne
vrijdag 22 september 2023
Home- DeurneStoring aan spoorbomen bij station Deurne zorgt voor gevaarlijke situaties

Storing aan spoorbomen bij station Deurne zorgt voor gevaarlijke situaties

Een storing aan de spoorbomen op de overweg bij station Deurne zorgt sinds vrijdagavond voor gevaarlijke situaties. De spoorbomen blijven omhoog, terwijl er wel treinen de overweg passeren. Anita van den Heuvel-Louwers fietste vrijdagavond met man en dochter over de overweg: “Toen wij de overweg over wilden steken, kwam er een trein voorbij gereden, maar de spoorbomen stonden gewoon open.”

Ook de overweg bij de Lidl heeft last van de storing. Daar kan het, net als bij de overweg op het station, voorkomen dat de spoorbomen omhoog blijven. In dat geval toeteren treinen om mensen te waarschuwen. Volgens een woordvoerder van Prorail schieten de spoorbomen normaal gesproken in de veilige stand, wat betekent dat ze naar beneden gaan en dicht blijven. Wethouder Helm Verhees vindt de situatie onacceptabel in verband met de veiligheid van de inwoners van Deurne.


Anita van den Heuvel-Louwers waarschuwt mede-inwoners via Facebook.

Derde keer
De politie laat zaterdagmiddag aan DMG weten dat er contact is geweest met Prorail en dat een monteur onderweg zou zijn. Hoewel de storing vrijdagavond al bekend was, ondernam Prorail pas een dag later actie. Waarom er niet meteen ingegrepen is, is onbekend. Anita van den Heuvel-Louwers: “Blijkbaar is het nu al voor de derde keer in een paar weken zo dat het voor kan komen dat de spoorbomen niet naar beneden gaan als er een trein voorbij rijdt. Dat kan toch niet!”

Dochter Eline reageerde zaterdagmiddag in de uitzending van MiddagMaatjes op DMG radio.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen