16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneDeurnese politiek wil oplossing voor Neerkants museum; stichting moet andere manier van...

Deurnese politiek wil oplossing voor Neerkants museum; stichting moet andere manier van financiering bedenken

Ook de politieke partijen in Deurne zijn het met elkaar eens dat het Museum Techniek met ’n Ziel moet blijven bestaan. Daar moet de stichting dan wel zelf een andere manier van financiering voor bedenken. Dat bleek donderdagavond tijdens een druk bezochte vergadering van de Raadscommissie Samenleving en Bestuur in het cultuurcentrum in Deurne.

Wethouder Riny van Rinsum zegt dat het de verantwoordelijkheid van stichting Techniek met ’n Ziel is om nu nieuwe ideeën aan te dragen aan het college: “Als de stichting komt met een wat wij denken dat een levensvatbare oplossing is, dan gaan wij ons besluit heroverwegen en dat doen wij uiteraard in overleg met de stichting.”

Elkaar vinden
Daarvoor wil Ad Cosijn van Museum Techniek met ’n Ziel nog voor de raadsvergadering van 31 oktober overleg over voeren: “Wat wij hebben voorgesteld is kennelijk afgewezen. Is er dan een voorstel waar we elkaar wel in kunnen vinden?”

De voorzitter van het museum zegt te willen weten wat ze moeten doen en hoe ze het samen met de gemeente kunnen insteken zodat er een oplossing komt. “Onze vraag is om zo snel mogelijk met de financiers, het museum en de wethouder aan tafel te gaan zitten, om te kijken of er een principeovereenkomst te maken is, die daarna dan verder uitgewerkt gaat worden. Zodat we zo snel mogelijk als museum weer op eigen benen komen staan.”

Bezorgde dorpsbewoners
Cosijn was niet alleen naar de commissievergadering gekomen; ruim honderd bezorgde mededorpsbewoners waren naar Deurne getrokken om de vergadering bij te wonen. In het cultuurcentrum was de publieke tribune in de vergaderzaal volledig gevuld met inwoners van Neerkant.  Ook in de extra ruimte waar op een beeldscherm kon worden meegekeken, waren alle stoelen bezet. Zelfs op de gangen in Cultuurcentrum Deurne stonden mensen die de politiek in Deurne met protestteksten als ‘Neerkant is ook Deurne’ wilden laten merken dat het hen ernst is.

Foto’s: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen