15.8 C
Deurne
zondag 16 juni 2024
Home- DeurneDeurnese Sigrid de Groot brengt mensen in balans met kracht van kou...

Deurnese Sigrid de Groot brengt mensen in balans met kracht van kou in ijsbad

Veel mensen moeten er niet aan denken om te gaan zitten in een bad dat is gevuld met ijs. Toch is er een groeiend aantal mensen die merken dat ze baat hebben bij het nemen van een ijsbad volgens de Wim Hof Methode. Sigrid de Groot uit Deurne is één van de inmiddels ruim 500 gecertificeerde instructeurs. Zondag 27 november geeft ze in Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe een workshop waarbij kennis kan worden gemaakt met de ijskoude training.

De methode kan volgens Sigrid de Groot mensen onder meer helpen om symptomen van een aandoening te bestrijden of om sportprestaties te verbeteren: “Het is mijn overtuiging en ervaring dat je lichaam weer in balans komt als je het gaat gebruiken waarvoor het onder invloed van de evolutie voor gemaakt is. Herstel wordt gestimuleerd door het gebruik maken van het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Zowel fysiek als mentaal ben jij zelf in staat om het beste en gelukkigste versie van jezelf naar boven te halen.”

Jong en oud
De Fundamentals workshop die De Groot geeft in Deurne is geschikt voor jong en oud, en vereist geen eerdere WHM-ervaring. “Wel is het van belang dat je in goede gezondheid verkeert. Ben je erg verkouden of heb je griep, laat je lichaam dan zelf herstellen, en doe later een keer mee. Uit voorzorg raden we het af om deel te nemen als je zwanger bent of epilepsie hebt”, zegt De Groot. Ook bij hart- en vaatziekten of andere ernstige medische aandoeningen moet altijd eerst een arts worden geraadpleegd voordat je aan de Wim Hof Methode begint.

Stressvolle situatie
Tijdens de bijeenkomst wordt je bekendgemaakt met drie onderdelen: ademhalingstechniek, koudetraining en mindset. De vier uur durende workshop laat deelnemers ervaren waarom de ademhalingstechniek van de methode zo krachtig is en hoe zij die kunnen integreren in het dagelijks leven. “Als je nog weinig tot geen ervaring hebt met koud douchen en nog niet bekend bent met de ademhalingsoefening, dan is deze workshop geschikt voor jou. Je krijgt technieken om jezelf voor te bereiden op een stressvolle situatie zoals een ijsbad en hoe je daar mee om kunt gaan”, legt De Groot uit.

‘Feelgood moment’
Deelnemers zullen door een ijsbad te nemen een euforie ervaren, weet Sigrid uit ervaring: “Het Feelgood moment.” Ook wordt er tijdens de workshop een wandeling gemaakt op blote voeten in een natuurgebied en wordt je getraind in de zogeheten ‘horsestance’ waarmee je leert hoe je jezelf na een ijsbad weer kan opwarmen.

Energie
“Kom met een open mind en goede zin. Je zult versteld staan waar je lichaam toe in staat is en hoeveel energie je hiervan krijgt. Een WHM-workshop biedt voor ieder wat wils”, vertelt De Groot. “Ik zal je tijdens de workshop op een verantwoorde en enthousiaste manier begeleiden: samen oefenen we diverse ademhalingstechnieken, doen een krachtoefening, yoga en natuurlijk de grootste uitdaging; stappen in het ijsbad.”

Alternatieve pijnbestrijding
Sigrid kwam zelf in aanraking met de Wim Hof Methode nadat ze in het verleden veel te lang door had gesport met een overbelaste schouder en hierdoor in 2018 een Frozen Shoulder kreeg en uiteindelijk in de ziektewet belande. “Stilzitten en zware medicatie nemen was geen optie voor mij. Op mijn lange zoektocht naar alternatieve pijnbestrijding kwam ik na vele pogingen bij de Wim Hof methode uit. Dit was voor mij zo’n overweldigende ervaring dat ik me sinds dat moment volledig ben gaan verdiepen in deze methode.”

Volop in het leven
Voor de Groot is de methode haar redding geweest: “Inmiddels ben ik een gecertificeerd instructeur en is mijn schouder volledig genezen. Ik heb energie voor 10 en ik sta volop in het leven. Dit gevoel wil ik dan ook graag met iedereen delen.”

De Fundamentals workshop van Sigrid de Groot vindt zondag 27 november van 10.00 tot 14.00 uur plaats in Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe aan de Vlierdenseweg 109 in Deurne. Meer informatie en tickets vind je op de website van Wim Hof en op de site van Sigrid de Groot.

Lees ook: Roel Oomen uit Liessel is fan van de kou; ‘Geeft mij als MS-patiënt weer energie’

Foto: Wim Hof Methode

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen