20.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurnePeelrandbreuk centraal bij lezing over ruimtelijke toekomst Oost-Brabant en Noord-Limburg

Peelrandbreuk centraal bij lezing over ruimtelijke toekomst Oost-Brabant en Noord-Limburg

De Peelrandbreuk zorgt voor veel bijzondere geologische verschijnselen die de Peel op de grens van de provincies Noord-Brabant en Limburg uniek maakt. Om te bekijken wat het natuurfenomeen aan kansen biedt voor de ruimtelijke toekomst wordt woensdag 30 november een bijeenkomst gehouden met de naam ‘Ontwerpen aan het breukenlandschap’.

De hoge zandgronden van de Peelhorst vormen oorspronkelijk ‘de badkuip’ van Oost-Brabant en Noord-Limburg. Bij de ondergrondse breuken die hier lopen, komt knelwater omhoog. Dit water vormt tijdelijk een soort van spons die kan worden ingezet in de strijd tegen droogte.

Interactieve technologie
Bij de bijeenkomst in Natuurpoort De Peel in Deurne gaan bestuurders, creatievelingen en andere Peelrandbreuk-enthousiastelingen kijken naar hoe interactieve technologie, ontwerp en verbeelding helpen om het Geopark Peelhorst en Maasvallei zichtbaar en toegankelijk te maken voor het grote publiek. Daarbij komen onder andere wethouder Marinus Biemans van gemeente Deurne, Ernest de Groot van waterschap Aa en Maas en tuinarchitect Roy Damen aan het woord.

Innovatief tuinontwerp
Om te belichten wat de Peelrandbreuk kan betekenen voor de ruimtelijke toekomst van Noord-Brabant en Limburg wordt er voorafgaand aan de bijeenkomst een wandeling gemaakt door het Deurnese breukenlandschap en leggen ontwerpers uit hoe zij op hun eigen manier werken aan verbeelding en versterking van de Peelrandbreuk; van Augmented Reality tot innovatief tuinontwerp.

‘Beleefbaar’
Deze meetup vormt de start van de ontwikkeling die de Peelrandbreuk ‘beleefbaar’ moet maken. Pop-Up City (PUC) organiseert het evenement in samenwerking met Geopark Peelhorst en Maasvallei, Provincie Noord-Brabant, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Streekfonds De Maashorst. De bijeenkomst is gratis toegankelijk maar het aantal plaatsen is beperkt. Voor de meetup moet je je van te voren aanmelden via dit formulier.

De bijeenkomst vindt woensdag 30 november plaats bij Natuurpoort De Peel aan het Leegveld 8A in Deurne en begint om 14.00 uur met een wandeling. Daarna is er vanaf 14.30 uur de inloop voor de bijeenkomst die start om 15.00 uur. Vanaf 17.00 uur is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een borrel en hapjes

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen