13.3 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneDeurnese voetbalster Aniek Nouwen geopereerd aan gescheurde kruisband

Deurnese voetbalster Aniek Nouwen geopereerd aan gescheurde kruisband

De 24-jarige Deurnese voetbalster Aniek Nouwen die eerder deze maand bij trainingen voor Jong Oranje haar voorste kruisband scheurde, is geopereerd aan de blessure. Ze gaat bij haar club Chelsea in Londen werken aan herstel.

“Operatie voltooid, ik heb mijn kruisband terug en maak me nu klaar om hard te werken en sterker dan ooit terug te komen”, zegt Nouwen. Haar teamgenoten steken haar een hart onder de riem met: “The road to recovery starts now.” Revalidatie bij een gescheurde kruisband is een zwaar en intensief traject en duurt meestal 9 tot 15 maanden. Dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat Nouwen dit seizoen niet meer aan voetballen toekomt.

De afgelopen tijd werd de Deurnese door Chelsea verhuurd aan AC Milan. De verdedigster was vorig jaar nog basisspeler bij haar club uit Londen, maar dit seizoen kon ze nauwelijks in actie komen. Aniek Nouwen staat nog tot de zomer van 2025 onder contract bij Chelsea.

In de zomer ging ze nog mee naar het WK in Australië en Nieuw-Zeeland, maar de afgelopen keer viel ze buiten de selectie van Andries Jonker. Wel was ze in deze interlandperiode actief bij Jong Oranje, waar ze de blessure aan haar kruisband opliep.

Foto: Aniek Nouwen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen